« takaisin Tulosta

Sivun sijainti: Etusivu

Etusivu

Lahjoita MLL:lle

Siirry Nuortennettiin

Siirry Vanhempainnettiin

Satavuotias Suomi juhlii!

Suomen itsenäisyyden juhlavuosi on käynnistynyt komeasti. MLL juhlistaa asiaa kolmella teemalla: leikillä, ystävyydellä ja satavuotiaan Suomen lasten ajatuksilla. Vuosi alkaa sadan leikin leikkipankin kokoamisella ja kaikenikäisten leikkiin haastamisella. Myöhemmin vuoden aikana iloitaan ystävyydestä ja nostetaan lasten ajatuksia siitä, millaista on olla lapsi Suomessa. 

Perhekahvilassa tavataan!

Kevään toimintakausi on nyt täydessä käynnissä. Eri puolilla Suomea kokoontuu tämänkin kevään aikana lähes 550 paikallisyhdisten järjestämää perhekahvilaa. Voit tarkistaa täältä, missä ja milloin sinua lähin perhekahvila kokoontuu. 

Hyviä kohtaamisia päiväkodissa -seminaari varhaiskasvattajille

Folkhälsanin ja MLL:n yhteisen Kompisväskan för goda relationer på daghem -hankkeen päätösseminaari järjestetään 15. maaliskuuta. Hyviä kohtaamisia päiväkodissa -seminaarin tavoitteena on tarjota varhaiskasvattajille uutta tietoa ja työmenetelmiä. Lue lisää täältä.

MLL:n kuntavaaliohjelma julkaistu

Mannerheimin Lastensuojeluliitto muistuttaa kuntavaaliehdokkaita siitä, että lapsiin investointi on kunnille kannattavaa. Kuntavaaliohjelmassaan MLL korostaa, että hyvinvoinnin perusta luodaan lapsuudessa. MLL:n kuntavaaliohjelma on luettavissa kokonaisuudessaan täällä

Kuntavaaliohjelma on luettavissa myös ruotsiksi.

Tule vapaaehtoiseksi

Mannerheimin Lastensuojeluliitto tarjoaa monenlaisia vapaaehtoistyön mahdollisuuksia. Perhekummina olet perheen tukena heidän arjessaan, lukumummina tai -vaarina edistät lasten lukutaitoa ja perhekahvilan ohjaajana mahdollistat vertaistuen vanhemmille. Lisää vaihtoehtoja löytyy täältä

Kiinnostaako sinua vapaaehtoistyö MLL:n auttavissa puhelin- ja nettipalveluissa?

Keväällä 2017 järjestetään Helsingissä, Jyväskylässä ja Oulussa kurssit Lasten ja nuorten puhelimen ja netin vapaaehtoisille päivystäjille. Lisäksi Helsingissä pidetään erillinen peruskurssi Vanhempainpuhelimen ja netin uusille päivystäjille. Päivystäminen kaikissa MLL:n auttavissa puhelin- ja nettipalveluissa tapahtuu MLL:n päivystystiloissa kurssipaikkakunnilla.

Lisätietoa Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjäkursseista.
Lisätietoa Vanhempainpuhelimen päivystäjäkursseista.

Uuden alkoholilain tavoitteena on oltava kokonaiskulutuksen lasku

Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkosto, johon MLL:kin kuuluu, on julkaissut lausuntonsa alkoholilain kokonaisuudistukseen. Järjestöt esittävät, että alkoholilain tarkoitus muutetaan konkreettiseksi tavoitteeksi, joka on alkoholin kulutuksen lasku kahdeksaan litraan. Lisäksi järjestöt haluavat, että lakiin kirjataan selkeät toimenpiteet tavoitteen saavuttamiseksi. Lue koko kannanotto täältä.
 


 

MLL-blogi

12.1.2017
Esa Iivonen
Kuntavaalit ovat lapsivaalit

Sote- ja maakuntauudistus on vielä valmisteluvaiheessa, joten on mahdollista, että kuntavaaleissa puheenaiheiksi nousevat aiheet, jotka eivät jatkossa enää kuulu kunnille. Tämä on erityisesti lasten ja nuorten kannalta huono asia.  

Lue lisää...

Siirry blogiin

Koko Suomi leikkii

22.1.2017 klo 03:41:11