« takaisin Tulosta

Sivun sijainti: Etusivu

Etusivu

Lahjoita MLL:lle

Siirry Nuortennettiin

Siirry Vanhempainnettiin

Lupa leikkiä!

Valtakunnallista Leikkipäivää vietettiin 13.5.2017, mutta leikkitapahtumia järjestetään aina kesäkuulle asti. Tapahtumia on koottu yhteen Leikkipäivän nettisivuille. Ilmoittamalla oman tempauksensa sivustolle voi kertoa muillekin mitä ja missä tapahtuu. 

Lue lisää Leikkipäivästä
Leikkipäivän nettisivut

Väkivaltauutisten käsittely lasten kanssa

Väkivaltauutiset ovat jälleen nousseet lööppeihin ja televisiouutisiin, ja ne tavoittavat myös lapset ja nuoret. Tapahtuneesta itsekin hämmentyneen aikuisen voi olla vaikea löytää vastauksia lasten kysymyksiin. Vanhempainnetin Uskalla puhua lapsesi kanssa väkivaltauutisista -jutusta voi poimia vinkkejä siihen, miten lasten ja nuorten kanssa voi käsitellä aihetta. 

Lue lisää Vanhempainnetistä

Valinnanvapaus on liian iso riski neuvolatyölle

Mannerheimin Lastensuojeluliitto on maaliskuun aikana julkaissut kolme kannanottoa. Tuoreimmassa todetaan, että valinnanvapausmalli on liian iso riski neuvoloiden tarjoamalle varhaiselle tuelle ja hyvinvoinnin edistämiselle. Järjestöt ovat yhteisessä kannanotossaan ilmaisseet huolen myös järjestöjen auttamistyön huomioimisesta sote-uudistuksessa. Lisäksi Lastensuojeluliiton Keskusliitto ja MLL ovat yhdessä esittäneet, että maakuntiin tulisi omat lapsiasiavaltuutetut. 

Kaikki MLL:n kannanotot ovat luettavissa täällä.

Lasten ja nuorten on vaikea saada apua

Liian moni lapsi ja nuori kokee, ettei tule kohdatuksi eikä autetuksi, vaikka ympärillä olisi useita ammattilaisia. Asiaa tulee esille MLL:n Lasten ja nuorten puhelimen vuoden 2016 raportista, jonka teema on lapsen ja ammattilaisten kohtaaminen. Yhteydenottojen perusteella ammattiavun saamisessa sekä kohtaamisten laadussa on paljon parannettavaa. Raportin voi lukea täältä

 


 

MLL-blogi

16.5.2017
Liisa Partio
Onko vapaaehtoistyöllä tulevaisuutta Sote-Suomessa?

Vapaaehtoistyö on erittäin kustannustehokas tapa lisätä hyvinvointia ja sitä arvostetaan puheissa. Mutta miksi järjestöjen auttamistyö jätettiin huomiotta sote- ja maakuntauudistuksessa?

Lue lisää...

Siirry blogiin


26.5.2017 klo 08:23:28