Verkk@ri- eli verkkotukioppilastoiminta

Verkk@rit ovat 13-20 -vuotiaita verkkotukioppilaita, jotka toimivat netissä samaan tapaan kuin tukioppilaat kouluissa. He siis auttavat netissä toisia nuoria. Verkk@rit edistävät yhteisöllisyyttä ja nostavat puheenaiheiksi nuoruuteen liittyviä asioita

Verkk@rit ideoivat, suunnittelevat ja toteuttavat pääasiassa MLL:n Nuortennettiä, joka on nuorille suunnattu sivusto. Verkk@rit ovat vapaaehtoisia ja pystyvät vaikuttamaan toimintaansa.

Ajankohtaista

Miten nuorten kanssa tuotetaan mediasisältöjä? Kuulet ajankohtaisia asioita mediamaailmasta sekä mahdollisuudesta perustaa verkk@ri- eli verkkotukioppilasryhmä tai toimittajaryhmä nuorille. Nuorten mediatuotokset julkaistaan MLL:n Nuortennetissä kymmenien tuhansien nuorten iloksi ja avuksi. Tilaisuudessa pääset myös kokeilemaan median tekemistä.

Seuraavat työpajat aikuisille:

Pe 28.4 klo 12.00-15.00 Espoo, Ison Omenan Palvelutori
Ke 3.5 klo 12.30-15.00 Rovaniemi, Nuorisokeskus Monde
Pe 5.5 klo 10.00-12.00 Oulu, Nuortenkahvila Bysis
​To 7.9 klo 12.00-15.00 Lappeenranta, ME-talo

Nuorten pop up -työpajojen aikataulun löydät Nuortennetistä.

Verkk@ritoimintaa meillekin?

Verkk@ritoiminta on MLL:n paikallisyhdistysten nuorisotoimintaa, jota tehdään yhteistyössä esimerkiksi nuorisotoimen tai koulun kanssa. Verkk@ritoiminnan ohjaajat voivat olla vapaaehtoisia tai tehdä sitä työnsä puolesta.

Verkk@reiden eli verkkotukioppilaiden tehtävät

• Tekevät mediatuotoksia (videoita, blogeja, tarinoita, kuvia ym.) MLL:n Nuortennettiin sekä Nuortennetin YouTube-kanavalle ja Facebookiin.
  • Vastaavat Nuortennetin keskustelupalstan viesteihin.
  • Ideoivat MLL:n nuorisotyön muotoja ja sisältöjä.
  • Suunnittelevat ja toteutttavat paikallista verkk@ritoimintaa.
  • Kokoontuvat noin kerran kuussa ohjaajan opastuksella.
  • Toimivat Youth Panel -edustajina.

Verkk@riryhmän ohjaaja

• Järjestää tapaamisen noin kerran kuussa ja huolehtii, että jokainen toiminnassa mukanaoleva saa kutsun seuraavaan kokoukseen (esim. WhatsAppilla, tekstiviestillä, sähköpostilla) ja myös uusilla innokkailla nuorilla on mahdollisuus tulla verkk@riksi.
  • Tutustuu MLL:n paikallisyhdistykseen ja tekee heidän kanssaan yhteistyötä Verkk@ritoiminnassa.
  • Voi hyödyntää MLL:n valmiita sisältöjä verkk@ritapaamisissa.​

Oletko kiinnostunut verkk@ritoiminnasta? Ota yhteyttä: