Vanhempainpuhelin ja Vanhempainnetin kirjepalvelu

Nimetöntä ja luottamuksellista vertaistukea

Uupunut? Raivoava uhmaikäinen? Yksin? Rajaton nuori?

Soita tai kirjoita missä tahansa vanhemmuuteen liittyvässä asiassa. Toinen vanhempi, vapaaehtoinen tehtävään koulutettu päivystäjä, keskustelee kanssasi puhelimessa tai vastaa nettikirjeeseesi. Voit soittaa tai kirjoittaa nimettömänä ja luottamuksellisesti. Vanhempainpuhelimen puheluita ei nauhoiteta. 

Vanhempainnetin kirjepalveluun voi kirjoittaa kysymyksiä ympäri vuoden ja vuorokauden. Päivystäjämme vastaavat henkilökohtaisesti viesteihin noin viikon sisällä. Halutessaan voi käydä saman päivystäjän kanssa kirjeenvaihtoa kahden kirjeen verran. Vastausviestit ovat luettavissa kuukauden ajan.

 

Vanhempainpuhelin 0800 92277

Puhelimeen vastataan

maanantaisin klo 10-13 ja klo 17-20
tiistaisin klo 10-13 ja 17-20
keskiviikkoisin klo 10-13
torstaisin klo 14-20


Puhelu on maksuton 


Vanhempainnetin kirjepalvelu


Vanhempainpuhelimessa ja nettikirjepalvelussa vastataan myös mediaan, erityisesti nettiin liittyvissä kysymyksiin. Finnish Safer Internet Centre (FISIC) -projekti on osa EU:n Safer Internet Plus -ohjelmaa.

 

Vanhempainnetin chat

Vanhempainnetissä päivystää myös chat aina maanantaisin ja tiistaisin klo 10-13 sekä toisinaan myös muina aikoina, jos päivystäjä on paikalla. 

Vanhempainnetin chatissa voit kysyä ja keskustella mistä tahansa lapsiin tai vanhemmuuteen liittyvästä asiasta nimettömästi ja luottamuksellisesti. MLL saattaa käyttää chat-keskusteluja tutkimustarkoituksiin. Keskusteluja käsitellään nimettöminä ja henkilöiden tunnistaminen on mahdotonta.

 

Ennaltaehkäisevää lastensuojelutyötä vuodesta 1989

Vanhempainpuhelin ja nettikirjepalvelu (VPN) on vertaistukeen perustuvaa MLL:n ennaltaehkäisevää lastensuojelutyötä. Vanhempainpuhelin on perustettu vuonna 1989 ja Vanhempainnetin kirjepalvelu vuonna 2000.

Vanhempainpuhelimen ja nettikirjepalvelu noudattaa  Vapaaehtoisen puhelin- ja verkkoauttamisen eettisten periaatteiden neuvottelukunnan hyväksymiä eettisiä periaatteita.

Lisätietoja:

Suunnittelija Heidi Holappa: heidi.holappa(at)mll.fi, 075 3245 515
Päällikkö Tatjana Pajamäki: tatjana.pajamaki(at)mll.fi, 075 3245 422