Lasten ja nuorten chat

 

MLL:n Lasten ja nuorten chatissa voit jutella luottamuksellisesti ja nimettömästi vapaaehtoisen päivystäjän kanssa, ihan mistä tahansa aiheesta.

Chat päivystää maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona klo 17-20.

Nuortennetissä päivystää välillä myös Pop-up chat. Pidämme chattia auki aina silloin kun päivystäjiä on paikalla. Näille päivystyksille ei ole tiettyjä kellonaikoja. 

OHJEITA
  • Kun päivystäjä on vapaana, saat siitä ilmoituksen selaimeesi. Paina ok.
  • Merkitse chat-ikkunaan ikäsi sekä sukupuolesi ja valitse aloita. Keskustelu voi alkaa. Kirjoita viesti ja paina Enter.
  • Kun lopetat keskustelun, muista sulkea chat-ikkuna ruksista.
     
  • Kun päivystäjä ei ole vapaana, chat-ikkunassa lukee "Päivystäjä on varattu"

Tärkeää tietoa!

Chatissa päivystäjä keskustelee yhtä aikaa vain yhden lapsen kanssa. Tästä johtuen kaikki halukkaat eivät pääse heti chattailemaan. Chatin ensimmäinen aukiolotunti kello 17-18 on ruuhkaisin, joten kannattaa kokeilla uudestaan kello 18-20 välillä.

Jos et tällä kerralla pääse chattiin, ethän jää asiasi kanssa yksin! Kokeile uudestaan, kun chat on seuraavan kerran auki. Voit aina myös soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111) tai kirjoittaa nettikirjeen.

Lasten ja nuorten puhelin päivystää ma-pe klo 14-20 ja la-su klo 17-20. Moni nuori on kertonut että on jännittävää ottaa puhelimeen yhteyttä. Meidän kaikki puhelinpäivystäjämme ovat saaneet koulutusta siihen miten aloittaa keskustelu ja rohkaista toista puhumaan. Voit soittaa puhelimeen ja olla vaikka ihan hiljaa, me autamme sinut parhaamme mukaan keskustelun alkuun. Ja luurin saa lyödä meille milloin vaan korvaan. Emme pahastu! 

Lämpimin terveisin,

Lasten ja nuorten puhelimen ja netin tiimi. 

Huomioithan, että:

  • Joskus keskustelut saattavat jumittaa ja silloin on mahdollisuus, että kaikki viestit eivät välttämättä tule perille. Huomaathan, että päivystäjät eivät koskaan tahallaan jätä vastaamatta sinulle. Kannattaa laittaa uusia viestejä, jos epäilee että yhteydessä on häiriöitä.
  • Chat-ikkuna kannattaa avata vain yhteen välilehteen.
  • Yhdessä viestissä saa olla enintään 1200 merkkiä. Kannattaa siis välttää pitkiä tekstejä ja kirjoittaa teksti osissa.

MLL saattaa käyttää chat-keskusteluja tutkimustarkoituksiin. Keskusteluja käsitellään nimettöminä ja henkilöiden tunnistaminen on mahdotonta.