VERKK@RIT, ELI VERKKOTUKIOPPILAAT

Verkk@rit ovat 13-20 -vuotiaita verkkotukioppilaita, jotka toimivat netissä vähän samaan tapaan kuin tukioppilaat kouluissa. Verkk@rit edistävät yhteisöllisyyttä ja nostavat puheenaiheiksi nuoruuteen liittyviä asioita. Verkk@rit siis auttavat netissä toisia nuoria.

Verkk@ritoimintaa on esimerkiksi

  • Nuortennetin keskustelupalstan viesteihin vastaaminen  
  • Mediatuotosten eli videoiden, blogi- ja muiden kirjoitusten, kuvien, sarjakuvien ja tarinoiden ym. tekeminen
  • Sosiaalisessa mediassa toimiminen
  • Paikallisen verkk@ritoiminnan suunnittelu ja toteutus
  • MLL:n Nuortennetin ideointi, suunnittelu ja toteutus.

Kaikkien verkk@riryhmien toiminta on omanlaistaan. "Kivaa toimintaa ja hauskoja ihmisiä. Voi vaikuttaa asioihin!"

Tapaamiset Verkk@rit kokoontuvat noin kerran kuukaudessa suunnittelemaan tulevaa toimintaa.  Tapaamisissa verkka@rit saavat myös koulutusta Nuortennetin teemoista,  esimerkiksi kiusaamisesta, ihmissuhteista, mielenterveydestä ja päihteistä. Osan vapaaehtoistyöstä verkk@rit voivat tehdä kotona silloin, kun itselle parhaiten sopii. "Auttaminen on minulle tärkeää henkilökohtaisesti. Saa vaikuttaa paikkakunnalla esim. tapahtumiin."

Työpajat. Verkk@reille järjestetään muutaman kerran vuodessa työpajoja viikonloppuisin ja iltaisin. Työpajoissa tehdään videoita ja muita mediatuotoksia alan ammattilaisten ohjauksessa.

Hyötyä!? Verkk@ri-toimintaan osallistumalla saa arvokasta kokemusta vapaaehtoistyöstä, hyvää mieltä toisten nuorten auttamisesta sekä uusia ystäviä. Samalla pääsee vaikuttamaan MLL:n nuorisotyöhön sekä nuorten kuvaan mediassa. Vapaaehtoistoimintaan osallistuminen voi lisäksi hyödyttää opiskelupaikkaa tai töitä hakiessa. "Se antaa itsevarmuutta ja pystyn tutustumaan paljon erilaisiin ihmisiiin, joita en voisi ehkä normaalisti tavata."

Miten pääsen mukaan?

Verkk@riksi voi hakea kuka tahansa nuorten hyvinvoinnista kiinnostunut 13-20 -vuotias. Verkk@rit koulutetaan tehtäviinsä. Kaikki toiminnat ovat vapaaehtoisia ja niitä saa tehdä omien aikataulujen ja mielenkiintojen mukaan.

Tule kokeilemaan, olisiko tämä sinun juttusi! Ota yhteyttä lähimpään verkk@riryhmän ohjaajaan ja tule mukaan huippuun verkk@rijoukkoomme!

Pääkaupunkiseutu

Espoo, Matinkylä: Niina, niina.ekstam(at)espoo.fi, p. 043 825 7607.

Espoo, Soukka: uusi ryhmän ohjaaja varmistumassa juuri!

Lappi

Rovaniemi: Sari, sari.tormanen(at)mll.fi, p. 050 377 5695

Kymi

Inkeroinen: Kristiina, kristiinaveitola(at)suomi24.fi.

Pohjois-Pohjanmaa

Tyrnävä: Katja, knuutila.katja(at)gmail.com.

Oulun alue: Anna-Maria Raukovaara, anna-maria.raukovaara(at)mll.fi, p. 040 5200 516

Huom! Ryhmiä käynnistyy myös mualla Suomessa. Olethan yhteydessä, jos pohdit olisiko omalla paikkakunnallasi verkk@ritoimintaa:

Nuorisotyön ja kouluyhteistyön suunnittelija Liisa Kilpiäinen, liisa.kilpiainen(a)mll.fi, 075 3245 427.