Matkalla alkoholistiksi?

Olen 18-vuotias poika. Me juodaan joka viikonloppu tyttöystävän kanssa aika rankasti. Olemme monta kertaa krapulapäissämme päättäneet, että nyt juominen loppuu. Viikolla taas mieli on muuttunut, kun kaverit houkuttelee mukaan. Koska tyttöystäväni isä on alkoholisti, olen alkanut miettimään, onkohan tyttöystävälleni suuri riski juoda joka viikonloppu?

On tärkeää, että olet havahtunut juomiseenne. Teidän molempien on tärkeä pohtia perin pohjin alkoholin käytön lopettamista tai sen käytön vähentämistä. Molemmille tulee ajoittain halu lopettaa, mutta mieli unohtaa helposti ikävät kokemukset.

Viikoittainen runsas juominen on aina riski sairastua päihderiippuvuuteen ja suvussa oleva alkoholismi lisää riskiä entisestään.

Kavereiden ehdotuksista voi tuntua vaikealle kieltäytyä. Kavereiden juominen ei ole kuitenkaan selitys omalle tai tyttöystäväsi juomiselle. Teidän olisi hyvä käydä sekä yhdessä että erikseen Nuorisoasemalla tai A-klinikalla keskustelemassa tilanteestanne. Voisitte myös yhdessä miettiä, miten voisitte viettää yhteistä aikaa ilman alkoholia? Kuinka suuri rooli juomisella ja siihen liittyvällä ajanvietolla onkaan suhteessanne? Millainen suhteenne olisi ilman alkoholia? Kaikkea hyvää teille jatkossa!

Kysymykset on koottu Nuortennetin keskustelufoorumille tulleista viesteistä, joita kysytään usein tai joihin tarvitaan asiantuntijan vastauksia. Kysymyksistä ei voi tunnistaa ketään, koska ne kuvaavat usean nuoren samasta aiheesta lähettämää viestiä. Vastaukset ovat MLL:n työntekijän laatimia.