Nimetön

Meidän 11kk vanha tyttö on aina nukkunut huonosti ja herännyt monta kertaa yössä ja herää vieläkin. Menee nukkumaan noin klo 20-21 ja nukkuu yleensä suht hyvin 21-01 välisenä aikana, herää mahdollisesti kerran mutta loppuyö on yhtä heräämistä. Yösyötöt lopetin noin kuukausi sitten ja lukuunottamatta muutamaa aamuyötä en ole tarjonnut muuta kuin vähän vettä/velliä mutta tyttö ei selvästikään herää nälän takia. Nyt näkyvissä useampi uusi hammas (vielä piilossa mutta pilkottaa ikenissä) ja arvelin että tässä on ongelman yksi syy. Mutta mitä muuta voisimme tehdä saadaksemme hänet nukkumaan yönsä paremmin? Hän on nukkunut perhepedissä kunnes yösyötöt lopetettiin mutta nyt hän ei edes halua nukkua vieressäni enää. Jos otan hänet viereeni yöllä niin hän nousee vain istumaan/seisomaan ja nukkumiset jää sikseen. Olen todella väsynyt – olisiko kenelläkään ideoita mitä voisimme tehdä? Kiitos etukäteen vinkeistä!

Nimetön

Hei,
Meidän lapsi heräili myös noihin ikiin asti, 10 kk pidin unikoulun, lapsi nukkuu/ui eri huoneessa. Käväisin aina katsomassa, silittämässä tai syliinkin nostamassa muutaman minuutin päästä, kun alkoi itkeä. Tosin meidän lapsella on ollut myös ei-rauhoitu-millään eikä ainakaan silittelyllä, vaan huutaa aina lisää vaan, kun käy…joten ei niin helppoa kuin oppaissa. Mutta muutaman yön jälkeen nukahti nopeasti. Ensin pitää varautua siihen, että huutoa kuuluu, eli isällekin tiedoksi, ja saat käydä vaikka 30 kertaa, mut sitten helpottaa. Tai sit isä voi pitää, jos isä on, ja ei ainakaan rintamaito pidä hereillä tuoksullaan sitten.
Koita jaksaa ja saada nukuttua kokonaisia öitä, niin että joku muu valvoo joskus. Panadoliahan kokeilla voi, mut meillä ei olennaista apua, ajatellen hampaita.

Nimetön

Hei Äiti!
Lapset ovat niin kovin erilaisia kehityksessään ja myös nukkumisessaan. Moniin asioihin voi kuitenkin koettaa vaikuttaa ja onkin hienoa, että olet lähtenyt hakemaan neuvoja täältä muilta vanhemmilta. Vinkkejä vanhemmuuteen ja myös uniongelmiin on kerätty näille samoille sivuille painikkeen Tukivinkkejä arjen tilanteisiin alle. Eri ikäkausien kehitysvaiheista kertovat omat sivut. Yksivuotiaan unesta löytyy tietoa sivuilta: http://www.mll.fi/vanhempainnetti/tietokulma/uni/yksivuotias/ . Oletteko kokeillut unikoulu -menetelmiä? Niitä löytyy myös mainitsemiltani sivuilta.

Toivottavasti näiltä sivuilta löytyy apua tilanteeseenne. Kertomasi hampaiden puhkeaminen on tosin vaihe, jolloin uniongelmia syntyy. Onnellista on, että hampaiden puhjettua tilanne yleensä helpottuu. Kerroit olevasi todella väsynyt ja nyt on todella tärkeää, että voisit huolehtia omasta jaksamisestasi. Voitko vuorotella lapsen hoidossa puolisosi kanssa? Tai onko teillä lähipiirissä ketään, jonka hoitoon voisitte jättää lapsen ainakin muutamaksi tunniksi tai jopa yöksi? Väsyneenä vaikkapa unikoulun vaatima useamman yön mittainen uusiin tapoihin totuttelu ei oikein onnistu. Jos apua ei ole saatavissa, kannattaa myös jutella väsymyksestäsi neuvolassa. Olisiko paikkakunnallasi esim. MLL:n tai jonkun muun järjestön tarjoamaa lastenhoitoapua? Sitä kannattaa todella hyödyntää ja ottaa hetki aikaa itselle tai vaikka parisuhteelle. Niin jaksaa paremmin ottaa vastaan niin vanhemmuuden ilot kuin haasteetkin.

Lämpöisiä ajatuksia sinulle ja perheellesi!

Nimetön

Eikö auta jos käännät selkäsi etkä kiinnitä huomiota kun tyttö nousee istumaan tai seisomaan. Meilläkin oli tuo sama ongelma pojan kanssa mutta teimme juuri niin etei kiinnitetty huomiota hänen touhuihinsa ja yöt rauhottui ja tilalle tuli myöhään valvominen eli nukahtaa vasta puolen yön jälkeen. Ja nyt on sitten sanan mukaisesti 24/7 pojan kanssa.

Nimetön

Kiitos teille kaikille vinkeistä! Otetaan nuo ohjelmaamme ja toivotaan että tilanne paranee ainakin pikkuhiljaa! Hyvää jatkoa kaikille!

Huolestunut äiti

Meen 10kk vauva heräilee 2-3kertaa yöllä mutta miksi en oikein tiedä

Vastaa aiheeseen: 11kk heräilee usein yöllä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.