Huolestunut äiti

Lapsi kävi hienosti pissalla ja kakkalla, yhtäkki tule pissat ja kakkat housua. En osa tehä mitään. Olisko hyviä nevoa, miten voisin taas opetta lapsen pottalle käymään, mistä see vois johtua. Autaka mua.

pottaharjoittelusta

Hei!
On tavallista, että vasta opittu taito menee uudestaan hukkaan, ennen kuin sen oppii kunnolla. Onko lapsen suolen rytmi tai muu rytmi elämässä muuttunut? Tai onko hänellä pienempi sisarus? Voisit kysyä oman neuvolan terveydenhoitajalta, joka tuntee lapsen, että mitä kannattaisi tehdä. Lapsi ei yleensä tee sitä tahallaan, vaan kannattaa pohtia miten häntä auttaisi, että pottaan tulisi pissat ja kakat. Säännöllinen rytmi potalla käymisessä on yksi tapa (herättyä, ruoan jälkeen, nukkumaan mennessä, parin tunnin välein), joskus saattaa pelkkä aikuisen kysely auttaa (pissattaako, koputtaako kakka), että lapsen herättää tunnustelemaan miltä kehossa tuntuu. Tsemppiä pottaharjoitteluun!

Vastaa aiheeseen: 3,5 v kakka ja pissa housua
Huomioithan että keskusteluareenan viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Periaatteiden vastaisia viestejä ei julkaista. Työntekijät moderoivat viestit kaksi kertaa viikossa, joten viestisi julkaisemisessa saattaa kestää joitakin päiviä.