Sydän itkee

Hei!
Minulla on avopuolison kanssa pian 4v poika. Nyt 4v neuvolassa terkkari huomautti lapsen vilkkaudesta ja siitä että siihen pitäisi alkaa kiinnittää huomiota. Saman lausuman sain kuulla poikaa viedessäni hoitoo. En ole aikaisemmin ajatellut asiaa siltä kannalta että poikamme olisi ylivilkas tms. Itsekkin kun olen aika eloisa ja räiskyvä luonne (44V). Isä oli mennyt mainitsemaan perättömästi hoitopaikkaan etten ole halunnut lastamme mihinkään tutkimuksiin, en ole asiaa näin ilmaissut. Olen vain olettanut että vilkkaus kuuluu ikäkauteen niin kuin ”minä itse”. Minua pelottaa ja ahdistaa mihin joudumme. Käyn itse kolmevuorotyössä mies kaksivuorotyössä. Pojallamme vaihtui vuoden vaihteessa vuorohoitopaikkakin. Entisessä oli kerralla lapsia joku 15-20 kun niitä nyt 30-35. Edellisessä hoitopaikassa ei olltu mitään ongelmia. Eikä niitä ole nytkään kun lapsemme siirtyy illaksi iltavuorojemme ajaksi pienempään ryhmään.Raskauden aikana käytin koko ajan Enbrelliä, minulla pustulaarinen märkäpsoriasis. Mietin nyt koko ajan poikaamme ja miten tästä ettenpäin. Yritänkö suojella lastamme liikaa? Hän minulle kaikki kaikessa, sydänkäpyseni.

Ylivilkkaan äiti

Hei
Olen ylivilkkaan 6 vuotiaan pojan yksinhuoltaja. Tutkimukset menossa ja välillä pääsee itku ku en vain tahdo jaksaa. Poika ei usko mitään ja joka asiasta tulee tappelu. Syömisestä pukemisesta nukkumisesta lähtemisestä. Aivan kaikesta.
Alkuun mua pelotti myös kun pojan ollessa 4 sanottiin myös päiväkodissa pojan vilkkaudesta ja mahdollisesta ADHD:stä. Eihän minun poika. No sitte alkoi toisten lasten puremiset tönimiset. Ei ollut kavereita. Tuli ero ja muutto. Uudessa paikassa samat huolet. Ei pärjännyt eskarissa. Puri ja löi toisia. Nyt on tutkimukset menossa ja itse olen sitä mieltä että olisin päässyt helpommalla jos olisi tutkimukset aloitettu paljon aikaisemmin. Toivon sinulle paljon voimia.

Vastaa aiheeseen: ADHD vain muuten vilkas
Huomioithan että keskusteluareenan viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Periaatteiden vastaisia viestejä ei julkaista. Työntekijät moderoivat viestit kaksi kertaa viikossa, joten viestisi julkaisemisessa saattaa kestää joitakin päiviä.