Nimetön

Mitenköhän pitäisi suhtautua kun 5-vuotias poikani ei halua mennä isänsä luokse. Syytä hän ei osaa kertoa. Hienovaraiset kyselyt eivät ole selventäneet asiaa ja vaikka yritän kertoa mitä kaikkea kivaa isän luona on niin ei auta. Vastaus on aina sama: ”Täällä on kivempaa”.
Mitähän kummaa pitäisi tehdä että saisin asiaan parannusta.

Nimetön

Pystytkö juttelemaan lapsen isän kanssa siitä, mitä viikonloppuisin isän luona tapahtuu tai mitä he tekevät. Pystytkö kertomaan että lapsi ei haluaisi tulla tapaamisille?

Ja tulee mieleen, että entäs jos lopetat hienovaraiset kyselyt ja kysyt suoraan. Millaista isin luona on? Mitä he tekevät tapaamisviikonloppuina? Mitä mieltä poika on, onoo siellä kivaa? Onko isi kiva? Pelottaako tai harmittaako joku asia, ja jos kyllä, niin mikä? Vai onko vain iso ikävä äitiä?

Esitä täsmäkysymyksiä, mutta yritä muotoilla ne niin, ettet esitä kysymyksessä omia epäilyjä vaan että lapsi voisi itse kertoa mitkä syyt ovat ne ettei halua isin luo.

Voit myös ehdottaa lapsen isälle että tapaamisia harvennetaan vaikkapa vain kerran kuussa viikonloppuisin tapahtuvaksi ja tilanne katsotaan uudelleen kesällä.

Nimetön

Kerran sanoin isälle että poika haluaisi olla minun luona mutta isä oli sitä mieltä että olen puhunut p…. lapselle. Viimeksi kun poika tuli kotiin, kyselin suoraan mitä tekivät ja muuta. Vastaus oli että kävivät uimahallissa ja muuta ei muista tai tiedä. Poika oli taas (niinkuin aina) äärettömän väsynyt ja tasoittumiseen menee aina pari päivää.
Isän kanssa olemme puineet tilannetta myös ammatti-ihmisten avulla. Nimenomaan tapaamisten määrä ja pituus olivat silloin aiheena ja isälle sanottiin jo kaksi vuotta sitten että ainoa tarkoitus taitaa olla ädin kiusaaminen ja että jos pojan kuvio menee sekaisin isällä niin tapaamisia pitäisi vähentää. Ei onnistunut, sain vaan kamalan ryöpytyksen niskaan sen jälkeen ja että isä aikoo jossain vaiheessa kertoa pojalle että miten kamala minä olen ja että sen jälkeen poika ei varmaan enää äitiään halua nähdäkään. Ja kaikkee…

Alueelle ‘Perheen kriisit ja muutokset’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.