Nimetön

Hei, olen 4-vuotiaan taaperon mummi ja näemme pojan kanssa harvoin, koska perhe asuu toisella paikkakunnalla. Olen kaikkeni yrittänyt luoda suhdetta poikaan, mutta tämä tuntuu vierastavan minua kovasti. Vanhemmat sanovat, että on ujon puoleinen lapsi. Mitähän tässä voisi vielä kokeilla? Lapsi on suloinen ja niin mielelläni hänen kanssaan olisin.

Nimetön

Hei Taaperon mummi !

Herätit mielenkiintoisen kysymyksen luottamuksen rakentamisesta lapsenlapsiin, kun tapaamiskerrat ovat välimatkojen vuoksi harvoin. On myös luonnollista, ettei neljä vuotias vielä ole valmis irtaantumaan vanhempien turvasta eikä kykene vielä laajentamaan turvaverkkoaan.

Lapsenlapsen kanssa luottamuksen rakentaminen aukeaa vähitellen kohtaamisien kautta menemällä lapsen kiinnostuksen ja mieltymysten maailmaan mukaan tekemään yhteisiä asioita.

Luottamusta olisi hyvä kasvattaa pienin erin esim: mummi viettää alkuun muutamia lyhyitä aikoja lapsen kotona ilman vanhempia ( vanhemmat käyvät elokuvissa) ja puuhaten juuri lapsen kanssa yhdessä piilosleikkejä, tai rakennetaan tilapäinen autojen liuutusmäki tai leikkiä ruoan laittamista. Tapaamiskertoja olisikin alkuun hyvä toistaa mahdollisimman usein, jotta lapsen luottamus ympärillä oleviin muihin aikuisiin kasvaa ja hän kykenee irtaantumaan vanhemmistaan.

Lapsen kasvaessa kiintymys mummiin syntyy luonnostaan kun lapsi saa kokemuksia siitä, että mummin kanssa on niin kivaa puuhailla ulkona ja sisällä.

Nimetön

Hei, pienet lapset haluavat monesti lähestyä oma-ehtoisesti harvemmin näkemiään ihmisiä. Jos sinulla on mahdollisuus viettää useampi päivä lapsenlapsesi ja hänen vanhempien luona, voi pieni poika uskaltautua kanssasi leikkiin tai johonkin muuhun yhteiseen tekemiseen. – Sinuna selvittäisin mistä hän on erityisen kiinnostunut, jotta voit niiden kautta herättää hänen mielenkiintonsa. Pienin askelin saavutat varmasti pienen pojan luottamuksen. Onnea matkaan!

Ukki

Moi. Pojanpoikamme on kuukauden päästä 2-v, ja vasta lähiaikoina on alkanut vierastamaan. Näemme häntä noin kerran 2-3 viikkoon, joskus jopa 2 kertaa, ja kun joskus äitinsä tuo hänet meille, ei hän haluaisi jäädä. Mutta sitten kun jää, kaikki menee todella hienosti! Me leikitään hänen leikkejä, ollaan hänen maailmassa ja hän nauraa paljon. Tämä on alkanut vasta viimeisen kuukauden aikana. Mistähän on kysymys? Mitä voimme tehdä?
Pojanpojan isä, siis meidän poika käy toiselta paikkakunnalta katsomassa häntä, eli ero on takana. Nyt pojanpojan äiti miettii, että miksi poika vierastaa? Ei taida olla enää hyvä asia antaa pelkästään meille isovanhemmille hoitoon? Mitä vimme tehdä?

Minä

Hoidettavaksi tuli hieman alle 2v lapsi. Vanhemmat kerrovat jokaiselle uudelle hoitajalle, että hän vierasta hänelle ei kannattaisi puhua. Lisäksi vanhemmat haluavat, ettei vaativissa hoitotoimissa lapselle puhuttaisi. Mikä neuvoksi?

Vastaa aiheeseen: Lapsi vierastaa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.