Ylireagoinko

Hei!

Minulla on kaksi lasta, 8 ja 5-vuotiaat. Olemme eronneet lapsen isän kanssa jo kolme vuotta sitten, lapset ovat vuoroviikoin molempien luona. Viikko-viikko systeemistä sopiessa pidimme molemmat tärkeänä, että pitäisimme kodeissa suunnilleen samanlaisen linjan lasten kanssa, että homma toimisi jouhevasti. Täysin samaan ei tietenkään päästä, se on selvää, enkä ole halukas kovin herkästi edes ”puuttumaan” lasten isän vanhemmuuteen. Saatan kysyä, ihan vertailunakin esim että minkä verran lapset ovat isällään saaneet pelata tabletilla tms, pyrimme tällaisista asioista keskustelemaan ja sopimaan yhteisiä linjojakin. Tai näin olen luullut.

Nyt esikoinen on pariinkin otteeseen isällään ollut arkena kaverilla yökylässä, niin että on mennyt kaveriltaan kouluun. Minun mielestäni kouluun mennään kotoa ja ilmaisinkin oman mielipiteeni asiasta. Lapsella on vahvat viitteet keskittymisen pulmiin ja erityisesti pidän rutiineja ja hyvää unta arkena tärkeänä. Nyt lapsi oli tästä huolimatta toistamiseen kaverilla yötä arkena. En tietenkään voi toisen vanhemmuuteen vaikuttaa, mutta huoli herää. Olen huomannut lapsella levottomuuden kasvavan juurikin noiden yökyläilyjen myötä. Lapsi esimerkiksi saa ihan käsittämättömiä kikatuskohtauksia ja kaverin luota tullessa saattaa olla niin levoton että kikattelee ihan holtittomasti. Viikonloppuna tästä ei haittaa ole, mutta juurikin kouluun mentäessä soisin, että lapsi lähtisi kouluun mahdollisimman hyvin eväin, levänneenä ja pystyisi parhaansa keskittymään. Jotenkin koen hankalaksi edes aloittaa tätä keskustelua, kun toinen ei tunnu haluavan edes keskustella aiheesta. Minusta yökyläilyt yksinkertaisesti kuuluvat vain viikonloppuun. Saako tällaiseen asiaan puuttua, kun kyseessä on toinen huoltaja?

****

Hei! 

Kiitos viestistäsi. Tällä hetkellä Ammattilainen vastaa –palstalla pureudutaan murrosikäisten lasten vanhempien viesteihin. Halutessasi voit julkaista viestisi uudelleen esimerkiksi Perheen ihmissuhteet – tai Elämää alakoululaisen vanhempana -palstalla.  

Jos kaipaat keskusteluapua tilanteeseesi, Vanhempainpuhelin ja kirjepalvelu sekä chat palvelevat kaikenlaisissa vanhemmuuteen liittyvissä asioissa. Vanhempainpuhelimessa, chatissa ja kirjepalvelussa sinulle vastaavat koulutetut vapaaehtoiset päivystäjät. Jos haluat keskustella ammattilaisen kanssa, meillä toimii nykyään myös ajanvarauschat, missä sinut kohtaa MLL:n työntekijä. Tarkemmat aukioloajat ja ohjeet löydät täältä: https://www.mll.fi/vanhemmille/toiminta-lapsiperheille/vanhempainpuhelin/ 

Ystävällisin terveisin

Vanhempainnetin ylläpito

 

Vastaa aiheeseen: Yökyläilyistä eri säännöt

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.