Linkkejä koulurauhatyön tueksi

MLL:n sivustot ja toiminta

Nuortennetti

Nuorten oma sivusto, jossa tukea, tekemistä ja keskusteluja.

Siirry Nuortennettiin tästä

Tukioppilastoiminta

Tukaritoiminnassa vapaaehtoiset oppilaat tukevat nuorempia oppilaita ja huolehtivat osaltaan koulun hyvinvointityöstä järjestäen erilaisia tempauksia ja tapahtumia tukioppilasohjaajan tuella.

Siirry tukioppilastoiminnan sivuille tästä

Mediakasvatus

MLL tuottaa mediakasvatusaineistoja sekä järjestää oppitunteja ja vanhempainiltoja mediakasvatuskouluttajien voimin.

Siirry mediakasvatuksen sivuille tästä

Koulutuspalvelut

MLL:n kouluttajat ohjaavat oppitunteja ja vanhempainiltoja eri teemoista, kuten mediakasvatus, kiusaamisen ehkäiseminen tai ryhmän turvallisuuden tukeminen.

Siirry koulutuspalveluiden sivuille tästä

Muut sivustot

Mediataitokoulu

Mediataitokoulu tarjoaa tietoa, tutkimusta ja tehtäviä mediakasvatuksesta ja median ilmiöistä.

Siirry Mediataitokoulun sivuille tästä

Kouluterveyskysely

Kouluterveyskyselyn monipuolista tietoa voi hyödyntää oman koulun hyvinvointityössä.

Siirry kouluterveyskyselyyn tästä

Poliisi: neuvoja nuorille kiusaamisesta

Poliisin sivuilla voi lukea miten poliisi opastaa nuoria kiusaamistilanteissa.

Siirry poliisin sivuille tästä

KiVa Koulu

Lähes kaikissa Suomen kouluissa toimiva kiusaamisen vastainen ohjelma ala- ja yläkouluille.

Siirry KiVa Koulun sivuille tästä

Auttavat tahot

Lasten ja nuorten puhelin ja netti

Vuoden jokaisena päivänä auki oleva puhelinpalvelu auttaa ja kuuntelee lapsia ja nuoria missä tahansa asiassa. Yhteyttä voi ottaa myös lähettämällä nettikirjeen tai keskustelemalla chatissa.

Siirry Lasten ja nuorten puhelimen sivuille tästä

Mielenterveysseura

Mielenterveysseuran sivuilta löytyy tukea ja tietoa mielen hyvinvoinnista ja sen tukemisesta. Valtakunnallinen kriisipuhelin päivystää vuoden jokaisena päivänä ja Sekasin-chat tavoittaa nuoret netin kautta. Kasvattajille monipuolisia materiaaleja oppilaiden kanssa hyödynnettäväksi.

Siirry Mielenterveysseuran sivuille tästä

Nuortennetin lista auttavista tahoista