Siirry sisältöön

Kyselypalvelut kouluille

Mannerheimin Lastensuojeluliitto on tehnyt kolme kyselytyökalua kouluille osallistavan toimintakulttuurin kehittämiseen. Kyselyn tilaaminen on koululle maksutonta. Koulu voi valita minkä kyselyn haluaa tilata tai tilaako se kaikki kolme kyselyä.

1) Hyvinvointikysely on monipuolinen ja helppokäyttöinen työkalu kaikkien oppilaiden kuulemiseksi. Kysely soveltuu 4.-luokkalaisista toisen asteen opiskelijoihin.

Lue lisää hyvinvointikyselystä

2) Tukioppilaiden kyselyllä voidaan kehittää oman koulun tukioppilastoimintaa.

Lue lisää tukioppilaiden kyselystä

3) Lasten ja nuorten netin käytön kyselyllä voidaan kartoittaa oppilaiden ajatuksia ja kokemuksia netin, pelien ja sosiaalisen median käytöstä. Kysely sopii 4.-9.-luokkalaisille.

Lue lisää netin käytön kyselystä

Kyselyt toimivat siten, että oppilaat vastaavat sähköisesti kyselyyn ja koulu saa koulukohtaiset tulokset online-raportille vuorokauden kuluessa vastaamisesta.

Kyselyiden avulla MLL haluaa tuoda esiin lasten ja nuorten ääntä oman koulunsa kehittämisessä.  MLL käyttää tuloksia myös oman kouluyhteistyönsä kehittämisessä ja tiedottaa valtakunnallisista tuloksista. Yksittäisten koulujen tietoja ei tuoda esiin.

Kyselyt toimivat myös mobiililaitteilla ja halutessaan oppilaat voivat vastata omilla kännyköillään. Helpoiten tämä onnistuu, jos linkki kyselyyn lähetetään oppilaille valmiiksi esimerkiksi Wilman kautta. Kyselytilanteen pitäisi kuitenkin olla ohjattu, eli oppilaille olisi hyvä antaa jonkin oppitunnin alussa aikaa kyselyn täyttämiseen.

Tilaa kyselyt tästä

Voit tutustua kyselylomakkeisiin tämän sivun alareunasta.

Kyselyt PDF-muodossa

Aiheeseen liittyvät

Takaisin ylös