Siirry sisältöön

Teemapäivät ja -viikot

Teemapäivillä ja -viikoilla voidaan piristää kouluarkea.

Teemapäiväaiheita voi olla esimerkiksi toisten huomioiminen, yhteishenki, ystävyys, hyvinvointi, kielet ja kulttuuri, paikalliset urheilu- tai muut harrastusmahdollisuudet, seurustelu tai nettiturvallisuus. Erilaiset väripäivät tai väriviikot, jolloin kaikki koulussa pukeutuvat tiettyyn väriin, ovat erittäin suosittuja.

On tärkeää saada kaikki osallistumaan. Erilaiset parhaan pukeutujan palkinnot tai teemapäivään kuuluvat oppitunnit voivat helpottaa osallistumista ja aiheen näkyväksi tekemistä. Kannattaa myös kysyä esimerkiksi järjestöjen, urheiluseurojen tai esimerkiksi lähipoliisin mahdollisuutta osallistua teemapäivään oman asiansa puolesta.

Teemapäivien aiheina voi olla esimerkiksi

a) pukeutumispäivä: hattupäivä, fledapäivä, väripäivä, yöpukupäivä, harrastepäivä, ammattipäivä, satuhahmopäivä, vuosikymmenpäivä esim. 1970-l., genrepäivä, kesävaatepäivä, tonttupäivä, karnevaalipäivä, opettajien pukupäivä, vanhan ajan vaatteiden päivä, kenkäpäivä, kansainvälisyysvaatepäivä, liikennevalopäivä, solmiopäivä, villasukkapäivä, ei farkkuja- päivä, opettajien teinipäivä, julkkispäivä.

b) toiminnallisia teemapäiviä: halipäivä, valokuvapäivä, lelupäivä, terveystietopäivä, kansainvälisyyspäivä, kirjan ja ruusun päivä, suklaamunien piilotuspäivä, kierrätyspäivä, urheilupäivä, halloweenpäivä, keskiaikapäivä, Suomi-iltapäivä, salainen ystävä -päivä, opettajienvaihtopäivä, hassut lajit-päivä.

Monissa kouluissa vietetään erilaisia teemaviikkoja, joiden järjestelyissä tukioppilaat ovat vahvasti mukana. MLL:n oma kaveriviikko on teemaviikko, jota voi viettää koska tahansa. Tutustu alta kaveriviikon sivuihin.

Valtakunnallisesti vietetään muun muassa seuraavia teemaviikkoja:

  • Mediataitoviikko 7
  • Liikenneturvallisuusviikko 37
  • Peliviikko 45
  • Ehkäisevän päihdetyön viikko 45
  • Politiikkaviikko 45
  • Lapsen oikeuksien viikko 47

Tutustu teemaviikkojen sivuihin ja materiaaleihin alta.

Aiheeseen liittyvät

Oliko tästä sivusta sinulle hyötyä?

Takaisin ylös