Siirry sisältöön

Liikenneturvan vinkit vanhemmille

Pienen koululaisen valmius itsenäiseen liikkumiseen karttuu vähitellen kokemuksen myötä – seuraamalla aikuisten esimerkkiä ja harjoittelemalla itse. Lasta kannattaa kannustaa kulkemaan koulumatkat jalan tai pyörällä. Harjoitelkaa matkaa reippaasti yhdessä kävellen. Kävelemällä kouluun edes osan matkaa, lapsi pääsee nauttimaan ulkoilun hyödyistä eikä koulun ympäristö ruuhkaudu autoliikenteestä.

Ota Liikenneturvan hyvät neuvot käyttöön

Päävastuu lapsen koulumatkojen turvallisuudesta on aikuisella. Aikuinen turvaa lasten koulutien noudattamalla liikennesääntöjä itse ja opastamalla lapsia liikkumaan turvallisesti. Liikenneturvan sivuilta löytyy runsaasti tietoa ja käytännön ohjeita lapsen liikenneopastukseen.

Liikenneturva on Hyvä alku koulutielle -kampanjan kumppani

Lähde: Liikenneturva

Käytännön vinkkejä vanhemmille

Lapsen tarvitsemat taidot kehittyvät vähän kerrallaan, kun lapsi liikkuu erilaisissa liikennetilanteissa vanhemman kanssa. Parhaiten lapsi oppii liikenteessä juuri aikuisen seurassa. Liikenneturvan sivuilla on listattu asioita, joita lapsen kanssa voi harjoitella.

Lue lisää

Kävelevä koulubussi - Kimppakyyti ilman autoa

Kävelevässä koulubussissa lapset kävelevät kouluun yhden tai useamman aikuisen kanssa etukäteen sovituin reitein, aikatauluin ja pysäkein. Kun kouluun kuljetaan jalan yhdessä aikuisen kanssa, lapsi oppii turvallisen liikenteessä liikkumisen alkeita turvallisesti, luontevasti ja vähitellen.

Lue lisää

Vinkkejä koulumatkalle

Koulun aloittava lapsi on monen uuden edessä. Liikenneturva kannustaa koulutaipalettaan aloittavien lasten vanhempia aloittamaan koulumatkan harjoittelun yhdessä lapsen kanssa hyvissä ajoin. Näin ensimmäisenä koulupäivänä ei tarvitse jännittää vierasta koulumatkaa, ja myös liikennetilanteissa toimiminen on tullut tutuksi.

 

Takaisin ylös