Koulurauha lukuvuonna 2018—19

Vuoden 2018 koulurauha julistettiin Vantaalla 22.8.2018

Valtakunnallinen Koulurauha lukuvuodelle 2018–2019 julistettiin 22. elokuuta Vantaan Energia Areenalla. Julistustapahtuman ja Koulurauha-vuoden suunnittelutyöryhmässä Vantaalla ovat mukana Uomarinteen koulu, Peltolan koulu, Helsinge skola, Martinlaakson lukio, Mercuria Kauppiaitten Kauppaoppilaitos ja Vantaan ammattiopisto Varia sekä päiväkoteina Kartanonkosken päiväkoti, Daghemmet Timotej ja Daghemmet Lyckoslanten.

Teemana tänä lukuvuonna on vaikuttaminen koulussa: Miten jokainen voi pienillä teoilla vaikuttaa ilmapiiriin koulussa ja miten oppilailla voisi olla enemmän vaikuttamismahdollisuuksia koulussa. Koulurauha-vuoden sloganiksi oppilaat valitsivat ”Sinä voit vaikuttaa. – Hymykin auttaa ”.

Koulurauha julistettiin Vantaalla

Lukuvuoden 2018–2019 Koulurauha julistettiin Vantaan Energia Areenalla 22.8. Ohjelmassa nähtiin koulurauhan julistamisen lisäksi oppilaiden musiikki- ja tanssiesityksiä, presidentin videotervehdys sekä vierailevina tähtiesiintyjinä Kalevauva.fi, Idols-voittaja Anniina Timonen sekä Tanhupallo. Katso alta tallenne tapahtumasta!

Katso tallenne tästä

Koulurauhan aineistot

Lataa täältä Koulurauhan vuoden 2018 julistustekstit eri kielillä koulun seinälle laitettavaksi tai kuuntele julistukset äänitteinä.

Lue lisää

Testaa millainen vaikuttaja olet!

Koulurauhan tavoitteena on luoda kouluihin hyväksyvä ja turvallinen ympäristö jossa jokainen huomataan omana itsenään ja toisia tuetaan ja autetaan. Tee testi Nuortennetissä ja ota selvää miten vaikutat kouluympäristöösi!

Lue lisää

Yhteistyökumppanit