Koulurauha lukuvuonna 2019—2020

Koulurauha uudelle lukuvuodelle julistetaan Kajaanissa 20.8.2019

Valtakunnallinen Koulurauha lukuvuodelle 2019–2020 julistetaan 20. elokuuta kello 12 Kajaanissa. Julistustapahtuman ja Koulurauha-vuoden suunnittelutyöryhmässä ovat mukana Kajaanin keskuskoulu, Lehtikankaan koulu, Kajaanin lyseo, Kainuun ammattiopisto, Kajaanin lukio sekä Uudessakaarlepyyssä Zachariasskolan.

Oppilaat valitsivat vuoden koulurauhateemaksi vastuun ja sloganiksi ”Pidetään huolta”. Se kuvastaa hyvin vastuun eri puolia: vastuuta omasta itsestä, koulukavereista, kouluyhteisöstä sekä myös koko yhteiskunnasta. Pidetään huolta luonnosta, toisista sekä itsestä. Koulussa kaikkien yhteinen vastuu on, että siellä on hyvä ja turvallinen olo opiskella, ja että jokaisella on oikeus tulla hyväksytyksi omana itsenään.

Koulurauha julistetaan Kajaanissa

Lukuvuoden 20192020 Koulurauha julistetaan Kajaanissa 20.8.2019 kello 12.00. Ohjelmassa on koulurauhan julistamisen lisäksi muun muassa oppilaiden musiikki- ja tanssiesityksiä, Tasavallan presidentin kirjallinen tervehdys sekä vierailevana tähtiesiintyjänä Ansa Kynttilä. Katso alta suora lähetys tapahtumasta!

Lisäämme tähän linkin live-lähetykseen

Koulurauhan aineistot

Oppilaat ovat kirjoittaneet lukuvuoden 2019-2020 koulurauhan julistustekstin aiheesta vastuu. Julistusteksti on käännetty eri kielille. Voit tulostaa julistustekstin huoneentauluksi koulun seinälle tai voitte lukea eri kieliset tekstit esimerkiksi aamunavauksessa. Katso myös muu runsas aineisto koulurauhan ylläpitämiseksi koko lukuvuoden ajan.

Lue lisää

Koulurauhabiisi

Tänä vuonna koulurauha sai oman biisin! Kajaanilaisten nuorten ja muusikko Aapo Wiksténin tekemä biisi muistuttaa koulurauhan tärkeydestä, hyvästä kaveruudesta ja toisten huomioimisesta.

Lue lisää

Yhteistyökumppanit