Siirry sisältöön

Koulurauha lukuvuonna 2022—2023

Koulurauha julistetaan jo 32. kerran ja tänä vuonna julistus tapahtuu Joensuusta. Koulurauhan valtakunnallinen julistustapahtuma järjestetään 17.8. klo 10.

Oppilaat valitsivat vuoden koulurauhateemaksi kaikille kaveriksi. Teemalla halutaan muistuttaa toisten huomioimisesta ja kaikkien mukaan ottamisesta. On tärkeää, että kaikilla on kaveri.

Joensuun koulurauhatyöryhmässä on mukana Utran, Pielisjoen, Niittylahden sekä Joensuun steinerkoulun oppilaita ja opettajia. Ruotsinkielisenä kouluna mukana on Kuokkala svenska skola Jyväskylästä.

Koulurauhan aineistot

Oppilaat ovat kirjoittaneet lukuvuoden 2022–2023 koulurauhan julistustekstin aiheesta kaikille kaveriksi. Voit tulostaa julistustekstin huoneentauluksi koulun seinälle tai voitte lukea eri kieliset tekstit esimerkiksi aamunavauksessa. Katso myös edellisten vuosien muu runsas aineisto koulurauhan ylläpitämiseksi.

Tutustu koulurauhan aineistoihin

Koulurauhabiisi

Lukuvuonna 2019–2020 koulurauha sai oman biisin! Kajaanilaisten nuorten ja muusikko Aapo Wiksténin tekemä biisi  muistuttaa koulurauhan tärkeydestä, hyvästä kaveruudesta ja toisten huomioimisesta.

Katso musavideo

Yhteistyökumppanit

Takaisin ylös