Koulurauha lukuvuonna 2019—2020

Valtakunnallinen Koulurauha lukuvuodelle 2019–2020 julistettiin 20. elokuuta kello 12 Kajaanissa. Julistustapahtuman ja Koulurauha-vuoden suunnittelutyöryhmässä olivat mukana Kajaanin keskuskoulu, Lehtikankaan koulu, Kajaanin lyseo, Kainuun ammattiopisto, Kajaanin lukio sekä Uudessakaarlepyyssä Zachariasskolan.

Oppilaat valitsivat vuoden koulurauhateemaksi vastuun ja sloganiksi ”Pidetään huolta”. Se kuvastaa hyvin vastuun eri puolia: vastuuta omasta itsestä, koulukavereista, kouluyhteisöstä sekä myös koko yhteiskunnasta. Pidetään huolta luonnosta, toisista sekä itsestä. Koulussa kaikkien yhteinen vastuu on, että siellä on hyvä ja turvallinen olo opiskella, ja että jokaisella on oikeus tulla hyväksytyksi omana itsenään.

Lukuvuoden 2020-2021 Koulurauha julistetaan Turusta 19.8. klo 10.00. Tapahtumaa voi seurata suorana livestriimin kautta.

Koulurauhan aineistot

Oppilaat ovat kirjoittaneet lukuvuoden 2019-2020 koulurauhan julistustekstin aiheesta vastuu. Julistusteksti on käännetty eri kielille. Voit tulostaa julistustekstin huoneentauluksi koulun seinälle tai voitte lukea eri kieliset tekstit esimerkiksi aamunavauksessa. Katso myös muu runsas aineisto koulurauhan ylläpitämiseksi koko lukuvuoden ajan.

Lue lisää

Koulurauhabiisi

Tänä vuonna koulurauha sai oman biisin! Kajaanilaisten nuorten ja muusikko Aapo Wiksténin tekemä biisi muistuttaa koulurauhan tärkeydestä, hyvästä kaveruudesta ja toisten huomioimisesta.

Katso musavideo

Yhteistyökumppanit