Skip to content

Koulurauha lukuvuonna 2021—2022

Koulurauha julistetaan 31. kerran.

Koulurauha julistetaan Sodankylässä 25.8.2021 klo 10.00. Voit seurata tapahtuman nettilähetystä mistä päin Suomea tahansa. Lisäämme nettilähetyksen linkin tähän tapahtuma-aamuna.

Oppilaat valitsivat vuoden koulurauhateemaksi turvallisen koulun: turvallisuus tuntuu siltä, kun välitetään. On tärkeää, että jokaisella on sellainen olo, että sinulla on merkitystä. Useat asiat eivät tunnu turvalliselta yksin. Turvallinen koulu muodostuu ihmisistä, sanoista ja teoista. Koulurauhavuoden slogan ”erilaisuus on rikkaus” muistuttaa, että erilaisuus kuuluu elämään ja ketään ei saisi jättää ulkopuolelle erilaisuutensa vuoksi. Miten voisimme lisätä avointa asennetta ja tutustua toisiimme ilman ennakkoluuloja? Sodankylän koulurauhatyöryhmässä ovat mukana Tähtikunnan koulu, Sodankylän lukio, Vuotson koulu ja Haaparannan kielikoulu Ruotsista.

Koulurauhan aineistot

Oppilaat ovat kirjoittaneet lukuvuoden 2021–2022 koulurauhan julistustekstin aiheesta turvallinen koulu. Voit tulostaa julistustekstin huoneentauluksi koulun seinälle tai voitte lukea eri kieliset tekstit esimerkiksi aamunavauksessa. Katso myös edellisten vuosien muu runsas aineisto koulurauhan ylläpitämiseksi.

Tutustu koulurauhan aineistoihin

Koulurauhabiisi

Lukuvuonna 2019–2020 koulurauha sai oman biisin! Kajaanilaisten nuorten ja muusikko Aapo Wiksténin tekemä biisi  muistuttaa koulurauhan tärkeydestä, hyvästä kaveruudesta ja toisten huomioimisesta.

Katso musavideo

Yhteistyökumppanit

Back to top