Siirry sisältöön

Perhekeskusyhteistyö

MLL:n monipuolinen toiminta osana kunnan perhekeskuksia vahvistaa perheiden tukiverkostoja ja ehkäisee tehokkaasti arjen ongelmien kasaantumista. Useissa perheiden pulmatilanteissa toisten vanhempien tarjoama vertaistuki riittää, eikä ammattiapuun ole tarvetta turvautua.

MLL tarjoaa lapsiperheille muun muassa avoimia kohtaamispaikkoja, tukihenkilöitä, lastenhoitoapua, auttavan puhelimen vanhemmuuteen liittyvissä kysymyksissä sekä kerhotoimintaa.

MLL:n ammatillisesti tuettu ja vapaaehtoisvoimin toteutettu perhekeskustoiminta on elinvoimaista. MLL panostaa vapaaehtoistoiminnan ammatilliseen ohjaamiseen, jonka avulla varmistetaan perhekeskustoiminnan jatkuvuus. Perhekeskustoiminnan koordinaattorit vahvistavat vapaaehtoisten osaamista ja jaksamista sekä auttavat paikallisyhdistyksiä rekrytoimaan uusia vapaaehtoisia mukaan toimintaan.

Vuonna 2022 MLL:n piireillä oli 108 yhteistyösopimusta, jotka koskivat yhteensä 131 kuntaa. Yhteistyö on tiivistynyt erityisesti kuntien perhekeskustyöryhmissä.

MLL:n tekemien kuntakyselyiden perusteella yhteistyö on suunnitelmallista ja sen ansiosta perheiden osallistumismahdollisuudet, vertaistuki ja kynnyksettömät kohtaamispaikat ovat lisääntyneet yhteistyökunnissa. Kuntakumppanit kokevat, että MLL:n toiminta on monipuolistanut kunnan varhaisen tuen palveluita. Kyselystä käy myös ilmi, että kunnat ovat yhteistyöhön tyytyväisiä. 95 % vastaajista kertoo, että yhteistyötä jatkettaisiin erittäin tai melko todennäköisesti, mikäli jatko riippuisi heistä.

”Toimimme väistämättä samojen perheiden kanssa – MLL kolmannen sektorin näkökulmasta, kaupungin työntekijät ammatillisen auttamisen näkökulmasta ja näin on hyvä. Molemmat toimijat tekevät parhaansa, eikä rajapinnoista ole tarvinnut neuvotella. Ne toimivat” (Työntekijä, perhetyö)

Ladattavat materiaalit

Aiheeseen liittyvät

Tutustu paikallisen toiminnan eri muotoihin

Ota yhteyttä

Tarja Satuli-Kukkonen

Kehittämispäällikkö

tarja.satuli-kukkonen(at)mll.fi
075 324 5597

Oliko tästä sivusta sinulle hyötyä?

Takaisin ylös