Skip to content

Lapset ensin myös vaaleissa

Lue lisää MLL:n vaaliohjelman teemoista asiantuntijoidemme kirjoittamista blogiteksteistä.

Perhekeskusmallin kehittämistä on jatkettava

Perhekeskusten kehittämistyössä on aika ottaa seuraava askel, kirjoittaa MLL:n perhekeskustoiminnan päällikkö Tarja Satuli-Kukkonen blogissamme. Nyt on aika perustaa uusia perhekeskuksia, sillä ne kokoavat lapsiperheille tärkeät palvelut.

Lue blogiteksti

Mitä kysyisin omalta ehdokkaaltani

Milla Kalliomaa keräsi blogiinsa kysymykset, joita kannattaa omalta ehdokkaalta kysyä, jotta saa selville miten hän aikoo valituksi tultuaan edistää ja kehittää lasten ja lapsiperheiden asioita.

Lue blogiteksti

Lapsen oikeuksien sopimus lapsipolitiikan perustana

Lapsen oikeuksien sopimus ei toteudu itsestään. Sopimuksessa turvattuja oikeuksia on toteutettava joka päivä kaikissa lasten kasvuympäristöissä ja heihin vaikuttavassa päätöksenteossa. Lapsen oikeuksien sopimus muodostaa perustan kestävälle ja johdonmukaiselle lapsi- ja perhepolitiikalle.

Lue blogiteksti

Valtavan tärkeä yhteiskunnalle = asia, jota vaalitaan ja rahoitetaan?

Suomessa kansalaistoiminta nähdään yleensä ”valtavan tärkeänä voimavarana koko yhteiskunnalle.” Se on iso asia, sillä vapaa kansalaistoiminta ei ole tällä hetkellä itsestäänselvyys edes Euroopassa. Meilläkin sävy hiukan muuttuu, kun puhe kääntyy rahoitukseen. Kansalaistoiminta lisää luottamusta ja vahvistaa demokratiaa. Siksi sillä on yhteiskunnalle arvo sinänsä. Siksi sen tukemiseen kannattaa käyttää myös yhteisiä rahoja.

Lue blogiteksti

Onko se, mikä on tärkeää, tärkeää myös politiikassa?

Lapsipolitiikan tarkoituksena on luoda lapsille hyvä kasvuympäristö. Perhepolitiikan tarkoituksena on turvata vanhemmille mahdollisuudet perheen perustamiseen ja lasten kasvattamiseen. Se, että jokin tavoite on yleisesti jaettu ja hyväksytty, ei kuitenkaan vielä tarkoita sitä, että se toteutuisi. Tavoite ei toteudu itsestään vaan sen eteen on tehtävä määrätietoista työtä.

Lue blogiteksti
Back to top