Siirry sisältöön

Lasten ilmoittaminen ja juhlan kulku

Kunnat ilmoittavat lapsen juhlaan

Kunnat ilmoittavat juhlaan kutsuttavien lasten tiedot tämän sivun kautta 27.10. mennessä.

Ilmoita tästä

Pyydämme kuntaa vastaamaan sitä edustavien lasten ja heidän mahdollisten saattajiensa matkakuluista sekä mahdollisista majoituskustannuksista, jotta juhlaan osallistumisesta ei aiheudu kohtuuttomia kuluja lapsen perheelle.

Huoltajat tarkentavat lapsen tietoja

Huoltajille lähtee ilmoittautumisjärjestelmästä lastanne koskettava ilmoittautumislinkki. Käykää sen kautta tarkastamassa ja tarvittaessa täydentämässä lastasi koskevia tietoja 14.11. mennessä. Tiedot koskevat mm. lapsen ruoka-ainerajoitteita, kuvaus- ja haastattelulupaa sekä saattajaa.

Juhlan kulku

Säätytalo sijaitsee osoitteessa Snellmaninkatu 9-11.

Lapset saapuvat Säätytalolle porrastetusti (klo 14.00-15.00 välillä). Pyydämme pitämään huolen siitä, että lapsesi saapuu saatekirjeen otsikossa ilmoitettuna aikana (juhlan alkamisaika, joko 14.00, 14.15, 14.30, 14.45 tai 15.00). Saatekirjeet postitetaan marraskuussa. Itse juhla alkaa klo 15.00 ja päättyy klo 18.00. Saattajan ei valitettavasti ole mahdollista tulla juhlatilaan sisälle. Lapset otetaan järjestäjien puolesta vastaan ovella ja ohjataan siitä edelleen naulakkotilaan, johon ulkovaatteet ja -kengät jätetään.

Säätytalolle ei voi tuoda mukanaan reppuja eikä juomapulloja. Vaihtokengät voivat olla muovi-/kenkäpussissa. Juhlassa voi olla mukana pikkulaukku esim. kännykkää varten.

Juhlissa lapset pääsevät nauttimaan upeasta ohjelmasta. Kättelyiden jälkeen kuullaan pääministerin juhlapuhe, toimintapisteillä lapsille on monenlaista tekemistä ja koettavaa sekä tarjolla on suolaista ja makeaa syötävää.

Lapset osallistuvat juhlaan ilman saattajiaan (pl. erityislapset). Saattajilla on mahdollisuus juhlan aikana käydä kahvilla/teellä tietyissä kahviloissa Helsingin keskustassa ja seurata juhlaa omalta mobiililaitteeltaan streamin kautta. Kahviliput saapuvat lasten kutsujen mukana.

Suomen lasten itsenäisyysjuhla on arvokas juhla, mutta ennen kaikkea se on lasten juhla. Niinpä vaatevalinnassa oleellisinta on, että jokainen lapsi voi saapua juhlaan sellaisissa juhlavaatteissa, jotka itse kokee sopiviksi.

Juhlassa tullaan valokuvaamaan ja videoimaan ja eri medioiden edustajat tekevät juhlassa työtään. Tämän vuoksi edellytämme lapsilta kuvauslupia. Nämä kuvat ovat ladattavissa juhlan jälkeen tältä sivustolta.

Juhla on tarkoitettu vain lapsille. Juhlassa on paikalla Mannerheimin Lastensuojeluliiton aikuisia ja koulutettuja lastenhoitajia varmistamassa, että jokaisella lapsella on hauskaa ja että lapset saavat apua ja tukea, mikäli sitä tarvitsevat. Lisäksi paikalla on ensiapuyksikkö haavereiden varalta. Henkilökohtaista avustajaa tarvitsevat lapset voivat ottaa juhlaan mukaan saattajan.

Lapset noudetaan Säätytalolta juhlan jälkeen. Ulkona, Säätytalon ohi kulkevalla kadulla on numerokyltit näyttämässä luovutuspaikat lapsille ja noutajille (1-50, 51-100, 101-150 jne).

Varmistattehan, että lapsella on oma nimi- ja ohjelmakortti mukanaan, kun hän saapuu Säätytalolle ja myös, että lapsen saattajalla on oma vastakappale mukana. Mikäli et itse nouda lastasi juhlasta, anna saattajakortti sille henkilölle, joka lapsesi noutaa, jotta voimme varmistua siitä, että luovutamme lapsesi oikealle henkilölle. Katso saattajakortista, minkä numeron kohdalta lapsesi on löydettävissä. Lapsi luovutetaan saattajalle vain saattajakorttia vastaan.

Juhlan teema

Tulevaisuus tehdään yhdessä vaikuttamalla, osallistumalla, aktiivisesti tekemällä ja kestävä kehitys huomioiden sekä erilaisia osaamisia arvostamalla. Luonnosta huolehtiminen, muiden huomiointi, yhteisöllisyys, uteliaana uusien asioiden opettelu, ympäristön kunnioittaminen ja meidän kaikkien hyvinvointi ovat asioita ovat asioita, joihin voimme vaikuttaa. Juhlamme teemana onkin tänä vuonna Tulevaisuuden tekijät.

Millaisia ammatteja tulevaisuudessa on, millaisia taitoja tarvitaan? Millaisista keksinnöistä tai saavutuksista Suomi tunnetaan tulevaisuudessa? Mikä on parasta ja hienointa tulevaisuuden Suomessa?

Toivomme, että kunnasta saapuvat lapset tekisivät tästä teemasta piirroksen tai valokuvan, pienen tarinan, ajatuksen, runon tai vaikka sarjakuvan – tyyli on vapaa! Kortin voi myös tehdä yhdessä ystävien ja vaikka oman koululuokan kanssa. Kortit lähetetään sähköisesti ennen juhlaa ja niistä koostetaan suuri digitaalinen mosaiikki kaikkien ihailtavaksi. Ohjeet töiden lähettämisestä päivittyvät juhlan verkkosivuille.

Kuvat: Samuli Miettinen

Takaisin ylös