Siirry sisältöön

Usein kysyttyä ja yhteystiedot

Missä ja milloin juhla järjestetään? Mikä on lapsen saapumisaika?

Juhla järjestetään keskiviikkona 7.12. iltapäivällä Säätytalossa Helsingissä.

Lapset saapuvat Säätytalolle porrastetusti (klo 14.00-15.00 välillä). Pyydämme pitämään huolen siitä, että lapsesi saapuu saatekirjeen otsikossa ilmoitettuna aikana (juhlan alkamisaika, joko 14.00, 14.15, 14.30, 14.45 tai 15.00). Kuntakohtaiset saapumisajat löytyvät täältä. Itse juhla alkaa klo 15.00 ja päättyy klo 17.30.

Kuka juhlan järjestää?

Juhlan järjestävät Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Lapsiasiavaltuutettu ja valtioneuvoston kanslia.

Ketä juhlaan on kutsuttu?

Jokaisesta Suomen kunnasta kaksi 10-vuotiasta, vuonna 2012 syntynyttä lasta. Toivomme vierasjoukon edustavan kattavasti kaikkia Suomen lapsia.

Kuka valitsee juhlaan lähtevät lapset?

Kunnat. Pyydämme kaikkia suomalaisia kuntia nimeämään kaksi 10-vuotiasta lasta, jotka lähtevät juhlaan kuntansa edustajina. Kutsut kuntiin lähtevät syyskuussa. Kutsu on osoitettu kunnanjohtajalle.

Voiko juhlaan tuoda saattajan?

Säätytalon tilaisuus on tarkoitettu lapsille. Henkilökohtaista avustajaa tarvitsevat lapset voivat luonnollisesti ottaa mukaan juhlaan saattajan.

Millainen on juhlan pukukoodi?

Suomen lasten itsenäisyysjuhla on toki arvokas juhla, mutta ennen kaikkea se on lasten juhla. Niinpä vaatevalinnassa oleellisinta on, että jokainen lapsi voi saapua juhlaan sellaisissa juhlavaatteissa, jotka itse kokee sopiviksi.

Mikä on juhlan teema?

Tulevaisuus tehdään yhdessä vaikuttamalla, osallistumalla, aktiivisesti tekemällä ja kestävä kehitys huomioiden sekä erilaisia osaamisia arvostamalla. Luonnosta huolehtiminen, muiden huomiointi, yhteisöllisyys, uteliaana uusien asioiden opettelu, ympäristön kunnioittaminen ja meidän kaikkien hyvinvointi ovat asioita ovat asioita, joihin voimme vaikuttaa. Juhlamme teemana onkin tänä vuonna Tulevaisuuden tekijät.

Miten toimitamme teoksemme digitaaliseen mosaiikkiin?

Toivomme, että kunnasta saapuvat lapset tekisivät tästä juhlan teemasta piirroksen tai valokuvan, pienen tarinan, ajatuksen, runon tai vaikka sarjakuvan – tyyli on vapaa! Kortin voi myös tehdä yhdessä ystävien ja vaikka oman koululuokan kanssa. Kortit lähetetään sähköisesti ennen juhlaa ja niistä koostetaan suuri digitaalinen mosaiikki kaikkien ihailtavaksi. Ohjeet töiden lähettämisestä löytyvät täältä,

Työtä voi suunnitella esimerkiksi seuraavien kysymysten pohjalta: Millaisia ammatteja tulevaisuudessa on, millaisia taitoja tarvitaan? Millaisista keksinnöistä tai saavutuksista Suomi tunnetaan tulevaisuudessa? Mikä on parasta ja hienointa tulevaisuuden Suomessa?

Saapuminen Säätytalolle

Alla olevasta linkistä löydät ohjeita mm. julkisilla kulkuneuvoilla saapumisesta ja pysäköintimahdollisuuksista.

Saapumisohjeet Säätytalolle

Mitä muuta haluaisit kysyä?

Yhteydenotot:

tapahtumat@mll.fi, p. 050 470 8766

Takaisin ylös