Lasten ilmoittaminen ja juhlan kulku

Kunnat ilmoittavat lapsen juhlaan

Kunnat ilmoittavat juhlaan kutsuttavien lasten tiedot tämän sivun kautta  25.10.2018 mennessä.

Siirry tästä ilmoittautumislomakkeelle

Pyydämme kuntaa vastaamaan sitä edustavien lasten ja heidän mahdollisten saattajiensa matkakuluista sekä mahdollisista majoituskustannuksista, jotta juhlaan osallistumisesta ei aiheudu kohtuuttomia kuluja lapsen perheelle.

Huoltajat tarkentavat lapsen tietoja

Huoltajille olisi pitänyt tulla ilmoittautumisjärjestelmästä lastanne koskettava ilmoittautumislinkki. Käykää sen kautta tarkastamassa ja tarvittaessa täydentämässä lastasi koskevia tietoja 18.11. mennessä. Tiedot koskevat mm. lapsen ruoka-ainerajoitteita, kuvaus- ja haastattelulupaa sekä saattajaa.

Juhlan kulku

Säätytalo sijaitsee osoitteessa Snellmaninkatu 9-11.

Lapset saapuvat Säätytalolle porrastetusti. Pyydämme pitämään huolen siitä, että lapsesi saapuu saatekirjeen otsikossa ilmoitettuna aikana. Juhla alkaa kello 15.00 ja päättyy kello 17.30. Saattajan ei valitettavasti ole mahdollista tulla juhlatilaan sisälle. Lapset otetaan järjestäjien puolesta vastaan ovella ja ohjataan siitä edelleen naulakkotilaan, johon ulkovaatteet ja -kengät jätetään.

Säätytalolle ei voi tuoda mukanaan reppuja eikä juomapulloja. Vaihtokengät voivat olla muovi-/kenkäpussissa. Juhlassa voi olla mukana pikkulaukku esim. kännykkää varten.

Lapset osallistuvat juhlaan ilman saattajiaan (pl. erityislapset). Juhlassa on lapsille tarjolla monenlaista ohjelmaa sekä suolaista ja makeaa syötävää.

Suomen lasten itsenäisyysjuhla on arvokas juhla, mutta ennen kaikkea se on lasten juhla. Niinpä vaatevalinnassa oleellisinta on, että jokainen lapsi voi saapua juhlaan sellaisissa juhlavaatteissa, jotka itse kokee sopiviksi.

Juhlassa tullaan valokuvaamaan ja videoimaan ja eri medioiden edustajat tekevät juhlassa työtään. Tämän vuoksi edellytämme lapsilta kuvauslupia. Nämä kuvat ovat ladattavissa juhlan jälkeen tältä sivustolta.

Juhla on tarkoitettu vain lapsille. Juhlassa on paikalla Mannerheimin Lastensuojeluliiton aikuisia ja koulutettuja lastenhoitajia varmistamassa, että jokaisella lapsella on hauskaa ja että lapset saavat apua ja tukea, mikäli sitä tarvitsevat. Lisäksi paikalla on ensiapuyksikkö haavereiden varalta. Henkilökohtaista avustajaa tarvitsevat lapset voivat ottaa juhlaan mukaan saattajan.

Lapset noudetaan Säätytalolta juhlan jälkeen. Ulkona, Säätytalon ohi kulkevalla kadulla on numerokyltit näyttämässä luovutuspaikat lapsille ja noutajille (1-50, 51-100, 101-150 jne).

Varmistattehan, että lapsella on oma nimi- ja ohjelmakortti mukanaan, kun hän saapuu Säätytalolle ja myös, että lapsen saattajalla on oma vastakappale mukana. Mikäli et itse nouda lastasi juhlasta, anna saattajakortti sille henkilölle, joka lapsesi noutaa, jotta voimme varmistua siitä, että luovutamme lapsesi oikealle henkilölle. Katso saattajakortista, minkä numeron kohdalta lapsesi on löydettävissä. Lapsi luovutetaan saattajalle vain saattajakorttia vastaan.

Kahvitarjoilu huoltajille ja saattajille

Huoltajille ja saattajille järjestetään oma kahvitarjoilu Helsingin kaupungintalon ravintolassa, osoitteessa Sofiankatu 1, 00170 Helsinki. Tarjolla on kahvia, teetä ja glögiä sekä pientä välipalaa.