Tietoa lapsille ja huoltajille

Olemme lähettäneet viralliset kutsut Suomen lasten itsenäisyysjuhlaan kuntien ilmoittamille lapsille marraskuun puolessa välissä. Lapsen perhe vahvistaa kutsuvieraan osallistumisen juhlaan. Samalla annetaan lapsen ruokavaliota yms koskevaa tarkentavaa infoa. Vahvistuksen voi vielä tehdä, vaikka dl. 19.11 meni jo, mutta tee se nyt mahdollisimman pian.

Vahvista ilmoittautuminen tästä.

Kutsukirje sisältää lapsen oman, virallisen kutsukortin, juhlassa kaulaan ripustettavan tapahtumakortin, saattajan vastakappaleen sekä lahjakortin saattajalle, jonka voi hän käyttää lähistön kahvilassa. Mikäli et itse nouda lastasi juhlasta, anna saattajakortti sille henkilölle, joka lapsesi noutaa, jotta voimme varmistua siitä, että luovutamme lapsesi oikealle henkilölle.

Tärkeää huomioida ennen juhlaa

Helsingin keskustassa on 5.12. paljon väkeä liikkeellä. Osa kaduista on suljettu, eikä julkinen liikenne kulje välttämättä normaalisti. Varaattehan riittävästi matka-aikaa sekä Säätytalolle saapumiseen että juhlasta poistumiseen.
Mikäli lapsesi lentää jonkun muun, kuin huoltajan seurassa, tulee lapsella olla oma henkilöllisyystodistus, kuvallinen kela-kortti tai passi.

Saapuminen Säätytalolle

Säätytalo sijaitsee osoitteessa Snellmaninkatu 9-11.
Lapset saapuvat Säätytalolle porrastetusti. Pidä huoli siitä, että lapsesi saapuu tämän saatekirjeen otsikossa ilmoitettuna aikana. Saattajan ei valitettavasti ole mahdollista tulla juhlatilaan sisälle. Lapset otetaan järjestäjien puolesta vastaan ovella ja ohjataan siitä edelleen naulakkotilaan, johon ulkovaatteet jätetään.
Säätytalolle ei voi tuoda mukanaan reppuja eikä juomapulloja. Vaihtokengät voivat olla muovi-/kenkäpussissa. Juhlassa voi olla mukana pikkulaukku esim. kännykkää varten.

Juhla

Lapset osallistuvat juhlaan ilman saattajiaan (pl. erityislapset). Juhlassa on lapsille tarjolla monenlaista ohjelmaa sekä suolaista ja makeaa syötävää.
Suomen lasten itsenäisyysjuhla on arvokas juhla, mutta ennen kaikkea se on lasten juhla. Niinpä vaatevalinnassa oleellisinta on, että jokainen lapsi voi saapua juhlaan sellaisissa juhlavaatteissa, jotka itse kokee sopiviksi.
Juhlassa tullaan valokuvaamaan ja videoimaan ja eri medioiden edustajat tekevät juhlassa työtään. Tämän vuoksi edellytämme lapsilta kuvauslupia. Lapset voivat myös juhlassa osallistua hauskaan Tailorframe – kuvaukseen. Nämä kuvat ovat ladattavissa juhlan jälkeen osoitteessa: www.images.tf 

Poistuminen Säätytalolta

Lapset ovat noudettavissa kello 16:45 alkaen. Ulkona, Säätytalon edessä on numerokyltit näyttämässä luovutuspaikat lapsille ja noutajille (1-50, 51-100, 101-150 jne). Katso saattajakortista, minkä numeron kohdalta lapsesi on löydettävissä. Lapsi luovutetaan saattajalle vain saattajakorttia vastaan. Saattajalla tulee olla mukanaan myös henkilöllisyystodistus.