Hoppa till innehållet

Skolfreden för läsåret 2022−2023

Skolfreden utlyses i år för 32:a gången, den här gången i Joensuu. Det nationella utlysningsevenemanget äger rum 17.8 kl. 10.

Eleverna har valt ”vän med alla” som skolfredstema för läsåret. Syftet med temat är att påminna om betydelsen av att uppmärksamma varandra och låta alla vara med. Det är viktigt att var och en har en vän.

I skolfredsarbetsgruppen i Joensuu ingår elever och lärare från Utran koulu, Pielisjoen koulu, Niittylahden koulu och Joensuun steinerkoulu. Som svensk skola medverkar Kuokkala svenska skola i Jyväskylä.

Skolfredsmaterial

Här kan du hämta utlysningstexten för Skolfreden 2022 på flera språk. Skriv gärna ut utlysningstexten och häng den på väggen i skolan eller läs upp den på olika språk till exempel under morgonsamlingen. Här finns också mycket annat material om hur skolfred kan upprätthållas under hela läsåret.

Stödmaterial för skolfredsarbete

Skolfredslåten

I år har Skolfreden fått sin egen låt! Sången, som ungdomar i Kajana skapat tillsammans med musikern Aapo Wikstén, påminner om betydelsen av skolfred, god kamratskap och hänsyn gentemot andra.

Titta video

I samarbete med

Tillbaka till toppen