MLL tukee kiusaamista kokeneita

Me kuuntelemme ja autamme kiusaamista kokeneita lapsia ja nuoria monella tavalla.

MLL:n Lasten ja nuortenpuhelimessa ja chatissa eri-ikäisten lasten ja nuorten kokemukset kiusaamisesta, ulkopuolellejättämisestä sekä yksinäisyydestä ovat olleet vuodesta toiseen yleisimpiä vakavia puheenaiheita. Vapaaehtoiset päivystäjämme on koulutettu kohtaamaan kiusaamista kokeneita lapsia ja nuoria ja päivystäjällä on aina aikaa jutella tai chattailla niin pitkään, kuin lapsi tai nuori haluaa. Palvelussa lapsia ja nuoria motivoidaan hakemaan apua ja mietitään yhdessä, mistä sitä löytyy. Palvelu on maksuton, anonyymi ja kaikille avoin. Vuonna 2020 vastaanotimme yli 15 000 yhteydenottoa.

Kiusaamisen vaikutukset eivät katoa uhrin elämästä, kun kiusaaminen loppuu. MLL:n kehittämissä Selviytyjät-ryhmissä on saatu varsin positiivisia tuloksia. Pienryhmissä voidaan jutella kiusaamiskokemuksista turvallisessa ilmapiirissä. Kiusaamisesta on voinut jäädä vihan ja katkeruuden tunteita ja jos niistä ei pääse yli, voi toipuminen kestää pitkäänkin. Usein nuori on menettänyt luottamuksensa muihin nuoriin ja saattaa pitää heitä jopa pahantahtoisina. Uudenlaisten ryhmä- ja vertaiskokemusten saaminen olisi siksi tärkeää. Ryhmät ovat antaneet monille toivoa siitä, että maailmassa voi kohdata hyviäkin tyyppejä ja että muutkin ovat kokeneet vastaavaa.

MLL:n Nuortennetti on monelle nuorelle paikka käsitellä omia vaikeita tunteita ja tilanteita. Nuorille suunnatulla verkkosivustolla kiusaamiseen liittyviä asioita käsitellään esimerkiksi suositulla, esimoderoidulla keskustelupalstalla. Sekä Nuortennetti että mll.fi -verkkosivustot välittävät tietoa kiusaamisesta ja sen ehkäisystä niin vanhemmille, opettajille kuin lapsille ja nuorillekin. Yläkouluissa MLL:n koulutetut nuoret vapaaehtoiset auttavat hyvän kouluilmapiirin rakentamisessa oman ikäluokkansa keskuudessa.

Tue MLL:n työtä kiusattujen auttamiseksi!

Lahjoita nyt

Oliko tästä sivusta sinulle hyötyä?

Aiheeseen liittyvät

Tukemme lapsille ja nuorille

Tukemme vanhemmille

Tutustu MLL:n Kiusattu ei saa jäädä yksin! -kampanjaan

Lahjoittamalla autat kiusaamista kokeneita