Pappa Fest ry

Pappa Fest ry kunnioittaa legendaarisen musiikkiäänittäjän ja elokuvien äänisuunnittelijan Paul ”Pappa” Jyrälän (1941-2007) muistoa ja elämäntyötä. Paul Jyrälä voitti uransa aikana viisi Jussi-palkintoa ja on ainoa suomalainen, joka on päässyt jäseneksi Oscar-palkinnot valitsevaan Yhdysvaltain elokuva-akatemiaan.

Pappa Festin perustivat vuonna 2008 Paul Jyrälän läheiset työtoverit: muusikko ja näyttelijä Samuli Edelmann, tuottaja Pete Eklund ja elokuvaohjaaja Mika Kaurismäki. Yhdistys kerää Viattomien lasten päivän konsertin avulla varoja lasten ja nuorten hyväksi tehtävään työhön. Tuensaajat ovat vaihdelleet vuosittain, mutta viime vuosina kohteiksi ovat vakiintuneet MLL:n Lasten ja nuorten puhelin, Suojatie ry, Tukikohta ry ja Alpert ry.