Kuntavaaliblogit 2021

Kokoamme tälle sivulle MLL:n kuntavaaliohjelmaa käsittelevät blogit, joita julkaistaan kevään 2021 aikana.

Nuorten palveluvelka erääntyy nyt!

MLL:n Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin yhteydenottojen perusteella pandemia on kurittanut erityisesti niitä nuoria, joilla oli jo aiemmin vaikeuksia. Järjestöjen tarjoamat erilaiset tukipalvelut ovat tärkeitä, mutta ne eivät riitä huonovointisten nuorten tueksi kirjoittaa auttavien puhelinten ja digitaalisten palveluiden päällikkö Tatjana Pajamäki.

Lasten tarpeet lähtökohdaksi

Pienille lapsille tärkeitä kasvuympäristöjä ovat koti ja varhaiskasvatus. Perheiden tilanteet ja lasten tarpeet ovat erilaisia ja siksi on tärkeää, että kunnassa on tarjolla erilaisia vaihtoehtoja. Hyvässä kunnassa tuetaan vanhempia ratkaisujen tekemisessä palveluohjauksella kirjoittaa pääsihteeri Milla Kalliomaa.

Lue blogi

Iltapäivätoiminnan hyöty on paljon kustannuksia suurempi

Alakoululaisten koulupäivät ovat verrattain lyhyitä, eikä koulupäivää täydentävän toiminnan saatavuus ole itsestäänselvyys edes koululaisista pienimmille. MLL:n Etelä-Espoon paikallisyhdistyksessä on nähty, kuinka iso merkitys hyvin toteutetulla iltapäivätoiminnalla on lapsille ja perheille. Kuntien pohtiessa talouttaan kiusaus leikata koululaisten palveluista voi olla suuri, mutta ennaltaehkäisevien palveluiden karsimisella on ikävä taipumus tulla pitkällä aikavälillä kalliiksi kirjoittavat koordinaattori Liisa Kilpiäinen ja Etelä-Espoon yhdistyksen puheenjohtaja Eeva Pursula.

Lue blogi

Kunnissa on varauduttava koronakriisin pitkään jälkihoitoon

Mitä pidempään koronapandemia ja siihen liittyvät rajoitustoimet kestävät sitä suurempia ovat myös kriisiin kielteiset vaikutukset. Koronakriisin kielteisten pitkäaikaisten vaikutusten torjuminen kuuluu paitsi valtion myös kuntien merkittävimpiin tehtäviin lähivuosina. Siksi koronakriisin jälkihoito on yksi kuntavaalien tärkeistä teemoista kirjoittaa johtava asiantuntija Esa Iivonen.

Aiheeseen liittyvät