Vanhemmuus ja parisuhde

Parisuhde on yksi ihmisen merkittävimmistä suhteista, rakkaussuhde, mutta myös yhteistyö- ja avunantosopimus. Se on muuttuva tila, sopimuksia on tarpeen aika ajoin tarkistaa ja huoltaa. Vanhempien suhde on perusakseli perheessä, johon kuuluu eri-ikäisiä lapsia. Parisuhde luo perustan vanhemmuudelle ja lasten tasapainoiselle kehitykselle.

Hyvä ja toimiva parisuhde on useille meistä yksi elämän tärkeimpiä asioita ja toiveita. Arkinen elämä ja ideaalikuva hyvästä parisuhteesta saattavat välillä olla kaukana toisistaan. Aina ei voimavaroja tai intoa välttämättä liikene parisuhteen hyvinvoinnista huolehtimiseen. Usko parisuhteen mahdollisuuksiin voi välillä hukkua pyykkivuorten, ylitöiden, rahahuolien, yövalvomisten ja tahmaisten pöydän pintojen alle. Juuri siksi suhdetta kannattaa hoitaa.

Suhdetta on mahdollista vahvistaa konkreettisilla käytännön elämän keskusteluilla ja toimenpiteillä. Suhde elää ja kehittyy, mutta voi vuosien saatossa entisestään vain lujittua. Läheisen ihmisen kanssa saa yhdessä olla keskeneräinen. Kun suhde joustaa ja kestää haasteissa, siitä tulee prosessi, jossa voi turvallisesti ja rauhallisesti eheytyä, kasvaa aikuiseksi itsekseen.

Ladattavat aineistot

Aiheeseen liittyvät