Nuorten keskustelupalsta ihmissuhteista

Miten laittaa välit poikki kaverin kanssa?

9.4.2017 klo 16:19:51
unicornwhale
Moi, oon 14-vuotias tyttö ja mulla on ongelma. Viime vuonna oli hyvä kaveri yhen tytön kans. Se on nyt muuttunu ärsyttäväks ja se on yhtä hyvä koulussa kuin minä mikä ahistaa mua. Tosiaan en haluis enää olla tän henkilön kaveri. Mutta miten kerron sen? En voi mennä päin naamaa sanomaan että en haluu olla se kaveri! Toivottavasti autatte, oisin kiitollinen.

13.4.2017 klo 15:02:39
Mazeeeee
Millä tavalla henkilö ärsyttää sua? Ku oon ite samankaltasessa tilanteessa nii ois kiva tietää. Onko esimerkkejä?

13.4.2017 klo 15:08:38
Pinkunicorn
Sun kannattee laittaa sille vaan viestii ihan suoraan ,jos et kasvotusten kehtaa. Paljon vaikeampaa se on tälle henkilölle jonka kaa laitat välit poikki. Se luultavasti huomaa että et oikein viihdy sen seurassa. Rohkeasti vaan niin ei veny liian pitkälle.

14.4.2017 klo 08:13:41
Kokemusta on
Moikka. Suosittelen sua harkitsemaan vielä täyttä välien katkaisua, koska tein ite sen virheen noin.2 vuotta sitten täysin samoista syistä. Mun mielestä sä voisit vaikka pitää vähän etäisyyttä ja harventaa teidän yhdessä oloa ja etsiä uusia tuttavuuksia. Älä tee mitään harkitsematonta, koska mä menetin mun parhaan ystävän ja sen seurauksena muutkin.

19.4.2017 klo 21:55:52
unicornwhale
Äh, vaikeaa kuvailla. Olen itse ollut aina hyvä koulussa ja luokan paras. Hän on yhtä hyvä kuin minä lukuaineissa. Ärsyttävää kun hän AINA kysyy minkä numeron sain kokeesta. Ennen vastasin hänelle. Enää en. Mua itteä alkaa ahistamaan jos en saa parempaa numeroa kuin hän. Joten en myöskään halua tietää hänen numeroitaan. Muutenkin kyseinen henkilö tulee viereen istumaan ja haluaa olla parini koulujutuissa. Enkä tahdo sanoa ei.

19.4.2017 klo 21:57:56
unicornwhale
Tämä olisi vaihtoehto, mutta kyseisellä henkilöllä ei ole puhelinta. Vaikeaa myös tekee se että henkilöllä ei ole juurikaan muita kavereita joten hän turvautuu minuun.

19.4.2017 klo 21:59:31
unicornwhale
Niin, olet kyllä oikeassa. Toisaalta olen pitänyt jo etäisyyttä ja uusia kavereita on, mutta henkilö ei vaan tajua etten tahdo olla hänen seurassaan.

24.4.2017 klo 22:06:38
Nuori nainen 18v
Sanoisin nyt kyllä että olet ehkä vähän kohtuuton. Sen että hän on yhtä hyvä koulussa kuin sinä ei pitäisi olla mikään syy laittaa välit poikki ja jättää kaveri yksin. Minun paras kaverini on aina ollut minua parempi lukuaineissa eikä se haittaa mitään. Olemme olleet kavereita jo yli 10 vuotta ja olemme yhä. Auttaa kummasti kun myöntää että aina ei voi olla paras. Koulussa ei ole tarkoitus kisata siitä kuka on paras, siellä opiskellaan ja muista että opiskelet vain itseäsi varten. Lopulta elämässä ei mitään ne koulunumerot ratkaise. Ei kannata tekertua numeroihin. Pikemminkin kannattaa yrittää asettua sen kaverin asemaan. Jos hänellä ei ole kavereita paitsi sinä ja laitat välit poikki niin on hyvä ajatella miltä sellainen hänestä tuntuu ja miten suhtautuisit jos tilanne osuisi omalle kohdalle. Suosittelen että yrität vielä olla hänen kaverinsa mutta voisit puhua siitä mikä ärsyttää ja puhdistaa ilmaa. Välien laittaminen poikki on aika lopullinen teko joten harkitse useampaan kertaan.

25.4.2017 klo 15:04:18
Lone

14.5.2017 klo 20:44:20
15Vtyttö
Jos se ahdistaa et se tyttö on yhtä hyvä koulussa ja et halua kertoa numeroitasi, niin toki ymmärrettävää. Mutta mitä vanhemmaks alat tulee sitä enemmä alat oppii et aina ei voi olla paras vaan yrität tehdä oman parhaas. Mullakin oli frendin kans aina vertailua arvosanoista, että jos toinen sai paremman niin sit oma numero ois ihan surkea. Mut ehk tos tilantees ois helpointa olla välittämättä ja keskittyy siihen et teet itse parhaas ja et oppis iloita muidenkin onnistumisista.