Koulu ja työ

 

Koulunkäyntiin liittyy niin haasteita kuin ilon hetkiä. Koulunkäyntiin kannattaa panostaa ja oman parhaansa yrittäminen riittää. Joskus koulunkäynnissä voi tulla mutkia matkaan, mutta onneksi löytyy apua, kun tietää mistä sitä voi hakea. Joskus kyse voi olla oppimisvaikeudesta, jonka selvittäminen helpottaa koulunkäyntiä. Samoin erilaisilla oppimistekniikoilla ja lukuvinkeillä voi parantaa omaa oppimistaan. Klikkaa Koulu-osiota ja lue lisää!

Mitä tehdä peruskoulun jälkeen? Osa tietää jo pienestä asti mitä haluaa tehdä isona, kun toisilla asian miettiminen tuottaa jatkuvasti harmaita hiuksia. Tärkeintä on, ettei jää peruskoulun jälkeen paikoilleen, vaan hakee opiskelupaikkaa. Nuorena ei vielä tarvitse tietää, mitä isona tekee. Peruskoulun jälkeen -osiosta löydät tietoa esimerkiksi lukio- ja ammattikouluopinnoista sekä siitä, mitä tehdä, jos ei saanutkaan opiskelupaikkaa. Tietoa löytyy myös opintojen rahoittamisesta sekä kotoa pois muuttamisesta.

Vinkkejä työnhakuun! Työtä käsitteleviltä sivuilta saat käytännöllisiä vinkkejä siihen, mistä löytää ja miten hakea töitä. Vapaaehtoistyöstä saa iloa ja uusia näkökulmia itselle ja siitä voi saada myös lisäpisteitä töitä tai opiskelupaikkaa haettaessa. Sivuilta löydät myös linkkilistan vapaaehtoistöistä. Löytäisitkö sieltä omasi?

Nuorten oikeuksista löydät tietoa klikkaamalla vasemmalla olevaa Oikeudet ja velvollisuudet -otsikkoa. Lukiessasi voit miettiä toteutuvatko oikeudet kotonasi, koulussasi tai työpaikallasi. Oikeuksien mukana tulee aina velvollisuuksia. Asevelvollisuus on yksi miesten perusvelvollisuuksista, joten sivuilla on myös vinkkejä armeijaan lähteville tai siviilipalveluspaikkaa miettiville.


Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin: