Itsetyydytys


"Kuinka usein voi harrastaa itsetyydytystä?”

Itsetyydytys on normaali, hyvä ja turvallinen keino tutustua ja tulla sinuiksi oman vartalon ja kehittyvän seksuaalisuuden kanssa. Itsetyydytys on kuin rakastelua tutuimman ihmisen kanssa, ilman mitään riskejä. Oman itsensä kanssa voi edetä juuri siihen tahtiin, kuin hyvältä tuntuu.

Itsetyydytys on loistava keino tutustua omaan seksuaalisuuteen, sillä itsetyydytyksessä ei ole pelkoa kenenkään loukkaamisesta, uskottomuudesta, satuttamisesta, ymmärtämättömästä käytöksestä tai hyväksikäytetyksi tulemisesta. Kun osaa nauttia seksuaalisuudestaan itsensä kanssa, osaa todennäköisesti nauttia siitä toisenkin kanssa ja pystyy aavistamaan, minkälaisesta kosketuksesta kumppani mahdollisesti pitää.

Koskettelun tarkoituksena on saada mielihyvän kokemuksia. Joskus sitä tehdään vain laukaisemaan fyysinen jännitystila. Kiihottuminen voi johtaa jännityksen laukeamiseen ja orgasmin tunteeseen. Pojilla tapahtuu tällöin usein siemensyöksy, mutta ei välttämättä aina. Tyttöjen itsetyydytys ei ole välttämättä orgasmitavoitteista, vaan se voi olla esimerkiksi suihkussa itsensä hyväilyä tai tyynyn halaamista.

Kuinka usein sitten on normaalia? Varhaisnuoret saattavat masturboida useasti päivässä. Niin kauan kun itsetyydytys ei häiritse arkea, kaikki on normaalia. Sitä voi tehdä useinkin, jos siltä tuntuu. Osa pojista osallistuu tässä vaiheessa myös kokeiluihin, joissa masturboidaan yhdessä. Itsetyydytystä ei ole kuitenkaan mikään pakko tehdä koskaan.

Itsetyydytykseen kuuluvat olennaisena osana erilaiset seksuaaliset fantasiat. Niissä saattaa esiintyä esimerkiksi isotissisiä pornotähtiä tai rinnakkaisluokan poikia. Oikeita tai vääriä fantasioita ei ole olemassa. Ne eivät muutu todeksi tai pakkomielteeksi eivätkä voi vahingoittaa ketään. Fantasioista ei tarvitse kertoa kenellekään. Fantasiat muuttuvat yleensä iän myötä.

Entisaikoina itsetyydytykseen on liittynyt kummallisia uskomuksia. Mutta oikeasti se ei vaikuta millään tavalla sukupuolielimien kehitykseen, muotoon tai kokoon, se ei laimenna siemennestettä, se ei vaikuta kuukautiskiertoon, siitä ei seuraa lapsettomuutta eikä siitä voi saada syöpää. Itsetyydytys ei myöskään tarkoita sitä, että ihmisellä olisi ongelmia seksuaalielämässään.