Nuorten keskustelupalsta terveydestä

Huono itsetunto + paino

30.3.2017 klo 00:00:57
moimoimoi  
Hei. Oon 14-vuotias tyttö, ja pidän itseäni läskinä. Minulla oli n. 2 viikkoa sitten terveystarkastus, jossa minulle selvisi olevani lievästi ylipainoinen. Tiedän, ettei muihin ihmisiin vertailu kannatta, mutta olen 30kg ystäviäni painavampi. Olen 8-luokalla ja meillä alkoi tänään koulu-uinnit. En mennyt niihin (olen ollu koulu-uinneissa viimeksi 4-luokalla), koska mulla on niin huono itsetunto. Pidän itseäni niin rumana ja läskinä, että oksettaa pelkästään itteni kattominen peilistä. En tiedä, mitä teen koulu-uintien suhteen, koska todistuksessa mulla on liikasta 7, koska en ui, ja joka kerta, kun meillä on jotkut lihaskunnot ja opettaja kertoo tulokset, mitkä olisi normaaleja, ja joita meidän pitäisi saada, ja alan aina itkemään, koska mulla on niin huono kunto. "Sinun pitäisi vain yrittää mennä uimaan ja tehdä lihaskuntoja tunneilla" mutta ei, ei pidä. Olen 14-vuotias 160,5cm ja painan 70 KILOA!!! Oikeesti, tartten apua. En voi puhua asiasta äidilleni, kosna hän ei tajua, eikä ystäviäkään juuri ole, keille puhua. Itken joka päivä seisoessani peilin edessä. En urheile, en aiokaan. Jos opettajalle sanoisin syyksi "En halua uida, koska minulla on huono itsetunto", se pakoittais mut sinne, enkä halua että koko luokka kuulee/näkee kun ope huutaa mulle. Mitä teen?

Re: Huono itsetunto + paino

16.7.2017 klo 20:39:47
カイト~KAITO  
"En urheile, en aiokaan"

No millä sä sitten ajattelit asiaa korjata? Koska itsestään se ei tapahdu ja tuloksia ei tule yhdessä yössä eikä vielä kahdessakaan.

Ja lisäksi lihakset painaa paljon enemmän ku läski. Vaaka on huono mittari.

Sano opettajalles asia niin miten se on. Tai jos et kehtaa nii sano vaikka että on kuukautiset.

Mutta joo, jos et yhtään edes aio urheilla nii peli on aika lailla menetetty kokonaan

Re: Huono itsetunto + paino

17.7.2017 klo 20:50:54
Azzie  
Sanoisin, etteivät kuukautiset ehkä ole hyvä veruke, jos uintia on vaikka kerran viikossa kuukauden ajan. Ennemmin tai myöhemmin opettaja tajuaa jujun juonen.

Joka tapauksessa, edellisellä kirjoittajalla on pointti, miten asia korjaantuu, jos et aio liikkua yhtään? Kaikki lähtee kuitenkin liikunnasta ja terveellisestä ruokavaliosta.

Lisäksi, haluaisin huomauttaa, että ihmiset ovat yksilöitä, ei ole mitään tiettyä vartalotyyppiä, johon kaikkien tulisi mahtua. Jotkut ihmiset ovat isompia, toiset pienempiä. Niin kauan, kun ei mennä mihinkään ääripäähän, ja ihminen on terve, se on paljon tärkeämpää, kuin vaa'an numerot. Hyvä itsetunto lähtee kuitenkin sisältä, ei painosta. On parempi puhua asiasta, vaikka äidillesi, koska se ainakin helpottaa sisäistä oloa.

Re: Huono itsetunto + paino

23.7.2017 klo 11:36:13
Se joku  
No alota kuntoileminen silleen että joka päivä, tee 5 naisten punnerrusta, 5 kyykkyä, 5 ylösnousua ja käy kävelemässä vaikka 1 h tai 30 min kuitenki sillee että juokset välillä. Sitte kun jaksat tehä 5 punnerrusta, kyykkyä ja ylösnousua niin korota se viidellä ja sitten ku jaksat tehä 10 punnerusta, kyykkyä, ylösnousua ilman mitään ongelmia niin korota 15 ja jatka sitä (kuitenkaa älä tee liikaa (liialla tarkotan hirveää rasitusta)). Sitten rupea syömään monipuolisesti, kysy vaikka terkkarilta sopivaa dieettiä tai jotain sellaista. Sitten siirrytään itsetuntoon, sano vaikka sun vanhemmille että ne sanoo susta joka päivä yhden hyvän asian ja sä sanot itelles ääneen yhden hyvän asian itsestäsi, vaikka pidät itseäsi rumana ja läskinä, silti sinusta löytyy ihan varmana todella paljon hyviä asioita mistä sinä et tiedä tai et vain myönnä näitä hyviä asioita.