Siirry sisältöön

Auta kiusattuja!

Lahjoita apua

Jopa 40 % 4.–5.-luokkalaisista ja noin joka kolmas 8.–9.-luokkalainen on ollut kiusattuna tai osallistunut kiusaamiseen ainakin joskus lukukauden aikana.

Kiusaaminen on väkivallan muoto. Se on toistuvaa loukkaamista, seurasta poissulkemista ja yksin jättämistä. Kiusaaminen tuntuu lapsesta musertavalta ja jättää jäljen, joka vaikuttaa elämään pitkälle aikuisikään. Pitkäaikaisvaikutuksena lapsena kiusatun aikuisen elämää voivat varjostaa vaikeat ahdistus- ja masennusoireet.

Vakavassa kiusaamisessa kiusaamista esiintyy viikoittain.

THL:n 2023 Kouluterveyskyselyn mukaan 4.–5. luokkalaisista pojista 8 % ja tytöistä 9 % koki kiusaamista viikoittain.  8.– 9. luokkalaisista lähes joka kymmenes lapsi kokee kiusaamista viikoittain. Vuoden 2021 kyselyn tuloksiin verrattuna kiusaaminen on kasvussa.

Lahjoittamalla sinä voit auttaa.

 

Auta kiusattuja

Osaatko kuvitella, miltä tuntuu yrittää olla näkymätön, jotta ei joutuisi kiusatuksi? Liian monelle lapselle se on arkea.

Sinä voit auttaa. Lahjoita nyt!

Näin lahjoituksesi auttaa

Lahjoittamalla varmistat kiusaamista ennaltaehkäisevän työn jatkumisen ja mahdollistat matalan kynnyksen tuen kiusatuille lapsille, nuorille ja heidän vanhemmilleen.

❤️ Lasten ja nuorten puhelimessa ja chatissa kiusatuille tarjotaan matalan kynnyksen keskusteluseuraa. Palvelu on auki vuoden jokaisena päivänä, maksuton, anonyymi ja kaikille avoin.

❤️ Nuorten tukilinja auttaa iltaisin mielenterveysongelmien tai muiden akuuttien huolten kanssa kamppailevia lapsia ja nuoria nopeasti ja pyrkii tuomaan toivoa elämään. Puhelimessa päivystävät mielenterveyden ammattilaiset.

❤️ Selviytyjät-verkkotukiryhmät tarjoavat vertaistukea. Tukiryhmä on paikka, jossa yhdessä luodaan kokemuksia siitä, että maailmassa on myös hyviä tyyppejä, eikä ketään jätetä yksin.

❤️ Nuortennetissä on paljon kiusaamiseen liittyvää tietoa ja tukea. Kiusaaminen puhututtaa paljon myös moderoidulla keskustelupalstalla, jossa jokainen pääsee osallistumaan keskusteluun.

❤️ Tuemme kiusattujen lasten vanhempia, jotta myös heillä olisi paikka purkaa raskaita tuntemuksia muiden samaa kokeneiden kanssa. Tukea on tarjolla vanhempainpuhelimessa ja verkossa sekä kiusattujen lasten vanhempien vertaistukiryhmissä.

❤️ Aikuisten kouluttaminen ja ohjaaminen on tärkeä ensiaskel kiusaamisen ehkäisyyn. Tarjoamme laajasti maksutonta asiantuntijatietoa, käytännön tukea sekä koulutusta kiusaamisen ennaltaehkäisyyn muun muassa lasten kanssa työskenteleville ammattilaisille ja lasten vanhemmille.

Kiitos, että välität!

 

Voit lahjoittaa myös

Tekstiviestillä:
Lähetä tekstiviesti MLL15 (15 €), MLL20 (20 €), MLL30 (30 €) tai MLL50 (50 €) numeroon 16155

MobilePaylla:
Lahjoita valitsemasi summa MobilePaylla numeroon 51513

Lahjoita verkossa

 

Keräyslupa: RA/2020/1486, myönnetty 23.11.2020. Lupa on voimassa 1.1.2021 alkaen toistaiseksi.

Takaisin ylös