Siirry sisältöön

Auta kiusattuja!

Auta kiusattuja

Osaatko kuvitella, miltä tuntuu yrittää olla näkymätön, jotta ei joutuisi kiusatuksi? Liian monelle lapselle se on arkea.

Sinä voit auttaa. Lahjoita nyt!

Näin avullasi autetaan kiusattuja

Lahjoittamalla tuet MLL:n työtä ja mahdollistat tukemme kiusaamista kokeneille lapsille ja nuorille muun muassa netissä, auttavassa puhelimessa ja chatissa sekä verkossa toimivissa vertaisryhmissä:

  • MLL:n Lasten ja nuorten puhelimessa ja chatissa lapset ja nuoret voivat olla yhteydessä matalalla kynnyksellä, ja kokemukset kiusaamisesta, ulkopuolellejättämisestä sekä yksinäisyydestä ovatkin olleet vuodesta toiseen yleisimpiä puheenaiheita. Palvelu on maksuton, anonyymi ja kaikille avoin.
  • Kiusaamista kokeneiden Selviytyjät-vertaistukiryhmissä on kiusaamiskokemuksesta puhumiselle turvallinen ilmapiiri. Kiusaaminen on voinut jättää vihan ja katkeruuden tunteita ja jos niistä ei pääse yli, voi toipuminen kestää pitkäänkin. Usein kiusattu nuori on menettänyt luottamuksensa muihin nuoriin. Vertaiskokemuksen saaminen on tärkeää kiusaamisesta toipumisen kannalta. Ryhmät ovat antaneet osallistujille toivoa siitä, että maailmassa voi kohdata hyviäkin tyyppejä ja että muutkin ovat kokeneet vastaavaa.
  • Nuorille suunnatussa Nuortennetissä kiusaamiseen liittyviä asioita käsitellään esimerkiksi keskustelupalstalla. Sekä Nuortennetti että mll.fi -sivustot välittävät tietoa kiusaamisesta ja sen ehkäisystä niin vanhemmille, opettajille kuin lapsille ja nuorillekin.
  • Yläkouluissa MLL:n koulutetut nuoret vapaaehtoiset auttavat hyvän kouluilmapiirin rakentamisessa oman ikäluokkansa keskuudessa.
  • Työllämme myös ehkäisemme kiusaamista kouluttamalla ja tukemalla ammattilaisia, vanhempia, tukioppilaita ja vapaaehtoisiamme.

Voit lahjoittaa myös:

Tekstiviestillä:
Lähetä tekstiviesti MLL15 numeroon 16499 (15 €)

MobilePaylla:
Lahjoita valitsemasi summa MobilePaylla numeroon 51513

Lahjoita verkossa

Tee yrityslahjoitus

Keräyslupa: RA/2020/1486, myönnetty 23.11.2020. Lupa on voimassa 1.1.2021 alkaen toistaiseksi.

Takaisin ylös