Siirry sisältöön

Harrastusviikko

Tervetuloa aikaseikkailemaan!

Toteuta kolme tehtävää

Toteuta kolme tehtävää yksin tai yhdessä kaverin tai perheen kanssa.

Pakkaa reppusi ja seikkaile tulevaisuuteen!

1. Tulevaisuuden taidot

koristeellinen.

Etsi muistipelistä tulevaisuuden taitoja.
Yhdistä teksti ja kuva parit toisiinsa.

 

Mitä taitoja tulevaisuudessa tarvitaan? Tiedot voivat muutta nopeasti, joten ongelmanratkaisutaidosta on hyötyä. Kannattaa olla utelias ja ystävällinen. Jokainen voi vaikuttaa omaan ja muiden hyvinvointiin. Tulevaisuuden taidot opitaan yhdessä.

Mitä kolmea taitoa haluaisit harjoitella?

2. Kimalaisvisa

koristeellinen.

Katso video (1:58 min).
Vastaa neljään pölyttäjiin liittyvään kysymykseen.

 

Luonnon monimutoisuus tarkoittaa kaikkia maapallolla eläviä kasvi- ja eläinlajeja. Jokaisella niillä on oma tärkeä tehtävä luonnonkiertokulussa. Yhden lajin katoaminen voi sekoittaa ekosysteemin ja aiheuttaa vahinkoa myös ihmisen elämään. Pidetään huolta luonnosta.

Mitä sinä voisit tehdä pulassa olevien pörriäisten auttamiseksi?

3. Kaveritaidot

koristeellinen.

Etsi erilaisia kaveritaitoja.
Yhdistä teksti kuvaan.

Hyvän kaverin tuntomerkkejä on monia. Hyvä kaveri osaa esimerkiksi kuunneella iloja ja murheita, keksiä ratkaisuja pulmiin, kannustaa kokeilemaan uusia asioita ja pitää salaisuuksia. Ennen kaikkea hyvä kaveri on ihminen, jonka kanssa on hyvä olla.

Mitkä kaveritaidot sinä jo hallitset?

Onneksi olkoon! Olet toteuttanut kaikki tehtävät.

Lisätekemistä

Virittäytykää tulevaisuustaajuudelle Kuuran ja Aikaseikkailijakapteeni POMin tarinoita kuunnellen ja Seikkaillaan ajassa – tehtäviä tehden. Lisäksi voitte tehdä aikahypyn Tivoli Utopia Junior -lautapelin avulla ja keksiä hattaranmakuisia ratkaisuja tivolin muuttamisesta entistäkin paremmaksi.

Lisämateriaaleja

Hei opettaja ja koulunkäynninohjaaja!

Mannerheimin Lastensuojeluliiton alakouluille suunnatussa Aikaseikkailu-kerhokonaisuuksissa käsitellään kestävää kehitystä ja teknologisia laitteita ja mediaa. Materiaalit ovat kouluille maksuttomia ja ne ovat tarkoitettu järjestettäväksi 3.–4.-luokkalaisille.

Lue lisää ja ilmoita koulusi mukaan
Takaisin ylös