Siirry sisältöön

Haluanko vanhemmaksi?

Haluanko?  Jaksanko? Uskallanko? Ehdinkö?

Moni lapseton aikuinen pohtii, haluaako vanhemmaksi vai ei. Tämän sivuston tarkoituksena on auttaa jäsentämään omaa tilannetta ja näkemään eri vaihtoehtoja.

Sivustolla voit lukea kokemustarinoita erilaisista elämänvalinnoista. Löydät myös tietoa vapaaehtoisesta lapsettomuudesta, lapsen kehityksestä ja siitä, millaista vanhemmuus voi olla. Voit myös pohtia aihetta keskustelupalstalla toisten vanhemmuutta miettivien kanssa. Haluanko vanhemmaksi? -nettikirjepalvelussa voit jäsentää omaa elämäntilannettasi ja pohtia vaihtoehtoisia tulevaisuuskuvia luottamuksellisesti MLL:n työntekijän kanssa.

Naisten ja miesten lapsitoiveet eroavat toisistaan

THL:n Terve Suomi -tutkimuksen mukaan miehet toivovat lasta naisia useammin: alle 50-vuotiaista miehistä 44% toivoo lasta tulevaisuudessa, ja naisista 39%.

Osallistu keskusteluun ja kerro meille, mitä sinä ajattelet.

Tutustu tutkimukseen tästä.

Osallistu keskusteluun

Gallup: Minkälaista tietoa kaipaisit vanhemmuudesta eniten?

Näytä vastaukset

 ...  ...

Kerro omat ajatuksesi aiheesta keskustelupalstalla

Tarvitsetko tukea? Kirjoita nettikirje

Kaipaako ajatuksesi jäsentelyä? Kirjoita Haluanko vanhemmaksi? -nettikirjepalveluun, jossa voit käydä kirjeenvaihtoa MLL:n työntekijän kanssa. Pohditaan tilannettasi yhdessä!

 

Nettikirjepalvelu

Parisuhde ja oman menneisyyden vaikutukset ihmissuhteisiin

Kumppani tai sellaisen puuttuminen voi vaikuttaa siihen, minkälaisia päätöksiä teemme elämässämme. Oma menneisyys taas saattaa vaikuttaa siihen, miten helppoa tai vaikeaa on aloittaa suhde toisen ihmisen kanssa. Vanhempainnetin parisuhdesivuilla käsitellään parisuhteen vaikeita tilanteita, katkenneen yhteyden palauttamista ja oman menneisyyden vaikutusta ihmissuhteissa.

Siirry MLL:n Parisuhde-sivulle

Vertaistukea keskustelupalstalla

Haluanko vanhemmaksi? -keskustelualueella voit jutella muiden lapsia vai ei -aihetta pohtivien kanssa. Keskustelualue sijaitsee MLL:n Vanhempainnetin keskustelupalstalla. Siirryt sinne klikkaamalla linkkiä.

Haluanko vanhemmaksi -keskustelualue

Vapaaehtoinen lapsettomuus

Vanhemmuutta pohditaan nykyään entistä tarkemmin, ja yhä  useampi valitsee olla hankkimatta lapsia. Osa vapaaehtoisesti lapsettomista kokee tienneensä aina tai viimeistään teini-iässä, ettei halua vanhemmaksi. Osa päätyy ratkaisuun aikuisiällä.

Lue lisää aiheesta

Millaista lapsiperhe-elämä on?

Joitakin saattaa mietityttää vanhemmuus siksi, että lapsiperhe-elämä on vierasta, jos sellaista ei ole koskaan päässyt seuraamaan. MLL:n Vanhempainnetti on pullollaan mielenkiintoista tietoa lapsen kehityksestä ja vanhemmuudesta. Tälle Vanhempainnetin sivulle on koottu tietoa, joka saattaa kiinnostaa vanhemmuutta harkitsevaa.

Kurkista Vanhempainnettiin

Anna palautetta

Jäitkö kaipaamaan jotakin? Oliko joku juttu erityisen hyvä? Kerro, mitä ajattelet tästä sivustosta ja sen sisällöistä. Otamme kehitysehdotukset ilolla vastaan. Kiitos, että autat meitä tekemään sivustosta paremman!

Palautelomakkeeseen
Takaisin ylös