Nuoret vapaaehtoisina

Vapaaehtoistoiminnan projektikurssilla etsitään nuorille monenlaisia tapoja tehdä vapaaehtoistyötä niin lähialueilla kuin verkossakin. Tälle sivulle kootaan projektien edetessä tarinoita ja nuorten kokemuksia sekä nuorille suunnattuja materiaaleja.

Rutiinit poikkeustilassa

Opiskelija Ellan Meidän projekti!-kurssilla työstämä video muistuttelee meitä rutiinien tärkeydestä myös poikkeustilassa. Video on tehty MLL:n Nuortennettiin keväällä 2020, kun koulut siirtyivät etäopetukseen pandemian vuoksi. Ella halusi jakaa omat rutiininsa ja luoda näin uskoa tulevaan myös muille nuorille tämän videon välityksellä.

Katso video tästä

Nuorten tekemä video vaikuttamisesta

Videossa kaksi nuorta miettii vaikuttamisen keinoja ja mahdollisuuksia. Videon avulla nuoria voi innostaa osallistumaan ja vaikuttamaan heille tärkeisiin asioihin.  Keskusteluohjeet löydät MLL:n aineistokirjastosta.

Katso video tästä

Opiskelijalle jaettavat materiaalit projektin tekemisen tueksi

Jos haluat vastuuttaa projektissa nuoria enemmän, voit hyödyntää heille tuotettuja tehtäväpohjia. Jokaiseen kurssipäivään kuuluu yksi suoraan nuorille tuotettu tehtävä. Koko opettajan oppaan löydät kohdasta ”Materiaaleja toiminnan tueksi”. Nuorille suunnatut tehtävät sisältyvät myös siihen.

Katso ja tulosta pelkät nuorille suunnatut tehtävänannot

Verkkotehtäviä Nuortennetissä

Nuortennettiin kasataan hankkeen edetessä verkkotehtäviä, joita voi hyödyntää projekteja tehdessä. Tehtäviä löytää tällä hetkellä ympäri Nuortennettiä, mutta ne tullaan kokoamaan yhteen paikkaan vuoden 2020 loppuun mennessä.

Katso tästä Nuortennetin testit koottuna

Meidän projekti Seppolan palvelutalolla

”Vierailimme luokan kanssa suuressa, punaisessa rakennuksessa, Seppolan palvelutalolla, jossa minulla oli tehtävänäni valokuvata päivän tapahtumia.” Lue Lauran kuvaus Meidän projektista Jämsässä.

Lue lisää

Meidän projekti Me-talolla

”Tutustumme uusiin ihmisiin ja opimme mitä vapaaehtoistyö on”, kertovat  Tin ja Fawzia Omnian oppilaitoksesta Espoosta.

Lue lisää

Vapaaehtoistyö – mitä se on?

Kiinnostaako vapaaehtoistyö opiskelijoitasi? Tutustukaa Nuortennetissä vapaaehtoistyöhön ja muutamiin sen muotoihin.

Nuortennetin vapaaehtoistyön sivut

ESR-Henkilölomakkeiden tietosuojaseloste

Toimintaamme rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto (ESR). Kaikista ESR-hankkeeseen osallistuvista henkilöistä tulee EU-lainsäädännön mukaan kerätä henkilötason tietoja. Tietojen keräämiseen käytämme ESR Henkilö -järjestelmää. Lomakkeen tiedot ovat luottamuksellisia, eikä tietoja luovuteta ulkopuoliselle viranomaiselle.

Järjestelmän vaatimat lomakkeet voivat tuntua haastavilta nuorista sekä osallistujista, joiden äidinkieli on muu kuin suomi. Toimintaryhmässä nuoret oppivat suomen kieltä ja kulttuuria sekä tutustuvat muihin nuoriin. Lomakkeelle antamasi vastaukset eivät vaikuta siihen, miten sinua ryhmässä kohdellaan.

Sitoudumme toiminnassamme noudattamaan yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR) ja muuta soveltuvaa lainsäädäntöä sekä suojaamaan henkilöllisyyttäsi.

Tutustu ESR-henkilörekisterin tietosuojaselosteeseen

Miten päästä Nuortennetin toimittajaksi?

MLL tarjoaa nuorille erilaisia tapoja osallistua. Katso https://www.nuortennetti.fi/osallistu/, mikä sinua voisi kiinnostaa tai osallistu oman yhteisösi hyvinvoinnin parantamiseen erilaisin pienin teoin kuten moikkaamalla muita. Jos mietityttää, mikä olisi juuri sinulle sopivaa toimintaa, ole yhteydessä, vaikka WhatsAppilla!

Yhteistyökumppanit

Nuorten Akatemian logo.