Siirry sisältöön

Meidän projekti! -videot ja keskusteluaineisto

Videot on tarkoitettu sinulle aikuinen, joka kohtaat työssäsi tai vapaaehtoistyössäsi nuoria. Kohtaamisia-video haastaa aikuisen pohtimaan omaa käytöstään kohdatessaan nuoria. Jos katsot videon yhdessä nuorten kanssa, keskustelkaa erityisesti tähdellä (*) merkityistä kysymyksistä.
”Sitten me kerättii yhessä isompi porukka” -video on tarkoitettu varta vasten nuorten kanssa katsottavaksi ja kertoo nuorten vaikuttamisesta. Keskusteluaineistosta löydät tarvittavat keskustelukysymykset.

Meidän projekti! -videoiden keskusteluaineisto

Kohtaamisia

Video koostuu kolmesta tarinasta, joissa havainnollistetaan toimivan vuorovaikutuksen merkitys. TARINA 1. Nuori hakee kesätyötä. Haastattelu ei mene odotusten mukaan, eikä haastattelija osaa luoda turvallista ilmapiiriä ja kysyä kysymyksiä, joiden kautta nuoren olisi helpompi esitellä omaa osaamistaan. TARINA 2. Nuori on harrastuksessa. Valmentaja tukee ja kuuntelee nuorta, tsemppaa. Nuori kokee tulevansa kohdatuksi ja kuulluksi. TARINA 3. Nuori on pääsykoehaastattelussa. Kohtauksessa aikuinen luo turvallisen ilmapiirin ja tuo nuoren osaamisen esiin.

"Sitten me kerättii yhessä isompi porukka"

Videossa kaksi nuorta miettii vaikuttamisen keinoja ja mahdollisuuksia. Videon avulla nuoria voi innostaa osallistumaan ja vaikuttamaan heille tärkeisiin asioihin.

Takaisin ylös