Siirry sisältöön

Meidän projekti!

Meidän projekti! Nuorten vapaaehtois- ja harrastustoiminnan projektikurssi voidaan toteuttaa paikallisesti tai verkossa, esimerkiksi MLL:n Nuortennetissä. Kurssien ja projektien tavoitteena on opettaa nuorille esimerkiksi tiimityötä, vaikuttamista, vuorovaikutustaitoja ja vahvistaa ajatusta nuorten omasta pystyvyydestä.

Mannerheimin Lastensuojeluliitto on toteutti ESR- rahoitteisen Meidän projekti! -hankkeen yhteistyössä Nuorten Akatemian kanssa (2018-30.6.2021). Erityisesti Meidän projekti! -hankkeessa ja kaikissa kurssin materiaaleissa on huomioitu VALMA-opiskelijat ammattioppilaitoksissa.

Hanke on päättynyt, mutta kaikki materiaalit ovat oppilaitosten ja erilaisten vapaaehtois- ja harrastustoimintaa mahdollistavien toimintapaikkojen käytettävissä.

Nuorten kohtaaminen onnistuu myös etäyhteyksin

Onnistuuko nuorten kohtaaminen etäyhteyksin? Onnistuuko nuorille suunnattu verkkokurssi? Meidän projekti! Nuorten vapaaehtois- ja harrastustoiminnan projektikurssilla heittäydyttiin luoviksi ja kokeiltiin erilaisia tapoja tehdä kurssisuorituksia etänä. Aina se ei edes vaatinut pelkkää ruudun ääressä kököttämistä. Lue lisää Meidän projekti! -kokemuksia MLL:n blogista!

Lue blogikirjoitus tästä!

Kevään kauneimmat lehdet taideprojekti

Kun toteutetaan yhdessä projektia MLL:n Nuortennettiin, ei etäopiskelun tarvitse olla pelkästään koneella istumista. Näin Meidän projekti! -hankkeen etäkurssilla saatiin uusi yhdessä jaettu kokemus:

Ulkoilua lähimaastossa, luovuutta ja havainnointia, valokuvausta ja raportointia, yhteisen projektin koostamista. Samalla korvaamattoman tärkeää yhdessäoloa ja vuorovaikutusta koko ryhmälle  poikkeuksellisen kevään aikana.

Katso "Kevään kauneimmat lehdet" tästä

Meidän projektin tarjoamat palvelut

Kiinnostaako vapaaehtoistoiminnan projektikurssin ohjaaminen?  Tai haluatko tarjota opiskelijoille mahdollisuutta kokeilla verkkovapaaehtoisuutta?

Lue lisää täältä

Vapaa-ajan ja koulun rajapintoja, oppimista ja osaamisen näkyväksi tekemistä

Meidän projekti! – Vapaaehtois- ja harrastustoiminnan projektit osaksi opintoja -hankkeen webinaarisarjassa pohdittiin syksyllä asiantuntijavieraiden ja hankkeessa kertyneiden kokemusten kautta vapaaehtois- ja harrastustoiminnassa tapahtuvaa oppimista ja sen yhdistämistä opintoihin. Lue blogista keskustelun pääkohdat tai katso tilaisuudet tallenteena.

Lue lisää blogista

Webinaarisarjan tallenteet katsottavissa

Syksyn webinaarisarjassa pohdittiin asiantuntijoiden ja Meidän Projekti! -hankkeen kokemusten avulla voisiko ammatillisessa opetuksessa hyödyntää vapaaehtoistoimintaa, miten koulupäiviin voisi lisätä liikuntaa ja miten vapaaehtois- ja harrastustoiminnassa tapahtuvaa nonformaalia oppimista voitaisiin tunnistaa ja vapaa-ajan toimintaympäristöissä hankittua osaamista tunnustaa paremmin osaksi opintoja!

Tutustu webinaarisarjan vieraisiin ja katso tallenteet

Vapaaehtois- ja harrastustoiminnan projektit osaksi opintoja -verkkopaneelin tallenne katsottavissa

Vapaaehtoistyön, harrastustoiminnan sekä osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen teemat ovat olleet Meidän projekti! -hankkeen kehittämistyössä keskeisiä ja syksyllä niitä käsitellään sekä verkkopaneelissa että webinaarisarjassa yhdessä asiantuntijoiden kanssa. Katso erinomainen verkkopaneeli ja virittäydy tunnelmaan!

 

Katso panelistikattaus ja linkki tallenteeseen

’’On kiva kyl välil miettii, mistä unelmoi’’

Meidän projekti toteutti etäkursseja esimerkiksi Instagramin välityksellä. Yllätys oli suuri, kun nuoret heti alusta lähtien pohtivat syvällisesti omia vahvuuksiaan ja unelmiaan. Tuntui, että monelle omien ajatusten jakaminen oli luonnollisempaa ja helpompaa Instagramin välityksellä verrattuna luokkatilanteeseen.

Lue Onnistuuko kohtaaminen ilman kohtaamista -blogi

Ajatuksia kevään 2020 kokemuksista

”Tuijotatyhjentynyttä kalenteriani ja vedän syvään henkeäOlin juuri sotkenut mustekynällä yli kaikki ne kohtaamiset, jotka eivät tulisi koronapandemian vuoksi tänä keväänä toteutumaan

Lue blogista, miten kaikki kääntyikin parhain päin.

Lue blogiteksti kevään 2020 kokemuksista

Hankesuunnitelmasta projektiarkeen – mikrohetkien arvostaminen ja esille nostaminen

” Erään ryhmän kanssa oli vaikeuksia saada opiskelijoita sovittuun paikkaan sovittuna aikana. Ryhmästä pääsääntöisesti vähintään puolet olivat jossain muualla kuin piti. Eräällä kerralla kehitysvammaisten päivätoimintaan tuli mukaan opiskelija, jolla oli haasteita sosiaalisissa taidoissa. Kontaktin ottaminen muihin ihmisiin oli vaikeaa. Kunnes tapahtui jotain.” Hankkeen työntekijät kirjoittivat kokemuksistaan Osuman blogiin.

Lue blogi kokonaisuudessaan tästä linkistä

Vapaaehtoistyöstä apua ilmastoahdistukseen

”Uusi nuorten ilmastoliikehdintä ei ole sattumaa. Esimerkiksi Pelastakaa Lasten elokuussa 2019 toteuttaman kyselyn perusteella suurin huoli 13-17 vuotiailla nuorilla liittyy ilmastonmuutokseen: 78 % kyselyyn vastanneista piti suurimpana tulevaisuuden huolenaiheena ilmastonmuutosta. Työttömyys oli toiseksi suurin aihe nousten esille 55 % vastauksissa. Nykyiset päättäjät ja aikuiset eivät ole onnistuneet luomaan maailmaa, jossa kestävän kehityksen tavoitteet ja ilmastotutkijoiden esittämät huolet olisi otettu huomioon”, kirjoittaa Meidän projekti -hankkeen ohjausryhmän puheenjohtaja Leo Stranius.

Lue lisää blogista

Euroopan sosiaalirahaston rahoittama hanke

Meidän projekti! Vapaaehtois- ja harrastustoiminnan projektit osaksi opintoja -hanke on Euroopan sosiaalirahaston rahoittama ja sitä koordinoi elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus. Lue lisätietoa rahoituksesta rakennerahastot -sivun kautta.

Tutustu rakennerahastot.fi -sivuun

Yhteistyökumppanit

Nuorten Akatemian logo.
Takaisin ylös