Meidän projekti!

Meidän projekti! (2018–2020) kehittää nuorten tekemää vapaaehtoistoimintaa ja tuottaa vapaaehtoistoimintaan projektikurssin ammattioppilaitosten käyttöön. Erityisesti projektissa huomioidaan VALMA-opiskelijat ammattioppilaitoksissa. Mannerheimin Lastensuojeluliitto toteuttaa projektia yhteistyössä Nuorten Akatemian kanssa.

Projektissa ovat mukana Omnia Espoosta, Salpaus Lahdesta, Gradia Jämsästä, Varia Vantaalta, Stadin ammattiopisto Helsingistä, Nuoriso-opisto Mikkelistä, Hyria Hyvinkäältä ja Tredu Tampereelta.

Projektien tarkoituksena on opettaa nuorille esimerkiksi tiimityötä, vaikuttamista, vuorovaikutustaitoja ja vahvistaa ajatusta nuorten omasta pystyvyydestä. Nuorten vapaaehtoistoiminnan projektit toteutetaan paikallisesti tai verkossa. Verkkovapaaehtoisuuden paikkana toimii MLL:n Nuortennetti.

Webinaarisarja alkaa!

Syksyn webinaarisarjassa pohditaan asiantuntijoiden ja Meidän Projekti! -hankkeen kokemusten avulla voisiko ammatillisessa opetuksessa hyödyntää vapaaehtoistoimintaa, miten koulupäiviin voisi lisätä liikuntaa ja miten vapaaehtois- ja harrastustoiminnassa tapahtuvaa nonformaalia oppimista voitaisiin tunnistaa ja vapaa-ajan toimintaympäristöissä hankittua osaamista tunnustaa paremmin osaksi opintoja!

Lue lisää webinaarisarjasta ja ilmoittaudu mukaan

Vapaaehtois- ja harrastustoiminnan projektit osaksi opintoja -verkkopaneelin tallenne katsottavissa

Vapaaehtoistyön, harrastustoiminnan sekä osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen teemat ovat olleet Meidän projekti! -hankkeen kehittämistyössä keskeisiä ja syksyllä niitä käsitellään sekä verkkopaneelissa että webinaarisarjassa yhdessä asiantuntijoiden kanssa. Katso erinomainen verkkopaneeli ja virittäydy tunnelmaan!

 

Katso panelistikattaus ja linkki tallenteeseen

’’On kiva kyl välil miettii, mistä unelmoi’’

Meidän projekti toteutti etäkursseja esimerkiksi Instagramin välityksellä. Yllätys oli suuri, kun nuoret heti alusta lähtien pohtivat syvällisesti omia vahvuuksiaan ja unelmiaan. Tuntui, että monelle omien ajatusten jakaminen oli luonnollisempaa ja helpompaa Instagramin välityksellä verrattuna luokkatilanteeseen.

Lue Onnistuuko kohtaaminen ilman kohtaamista -blogi

Ajatuksia kevään 2020 kokemuksista

”Tuijotatyhjentynyttä kalenteriani ja vedän syvään henkeäOlin juuri sotkenut mustekynällä yli kaikki ne kohtaamiset, jotka eivät nyt tulisi keväällä toteutumaan.”

Lue blogista, miten kaikki kääntyikin parhain päin.

Lue blogiteksti kevään 2020 kokemuksista

Hankesuunnitelmasta projektiarkeen – mikrohetkien arvostaminen ja esille nostaminen

” Erään ryhmän kanssa oli vaikeuksia saada opiskelijoita sovittuun paikkaan sovittuna aikana. Ryhmästä pääsääntöisesti vähintään puolet olivat jossain muualla kuin piti. Eräällä kerralla kehitysvammaisten päivätoimintaan tuli mukaan opiskelija, jolla oli haasteita sosiaalisissa taidoissa. Kontaktin ottaminen muihin ihmisiin oli vaikeaa. Kunnes tapahtui jotain.” Hankkeen työntekijät kirjoittivat kokemuksistaan Osuman blogiin.

Lue blogi kokonaisuudessaan tästä linkistä

Vapaaehtoistyöstä apua ilmastoahdistukseen

”Uusi nuorten ilmastoliikehdintä ei ole sattumaa. Esimerkiksi Pelastakaa Lasten elokuussa 2019 toteuttaman kyselyn perusteella suurin huoli 13-17 vuotiailla nuorilla liittyy ilmastonmuutokseen: 78 % kyselyyn vastanneista piti suurimpana tulevaisuuden huolenaiheena ilmastonmuutosta. Työttömyys oli toiseksi suurin aihe nousten esille 55 % vastauksissa. Nykyiset päättäjät ja aikuiset eivät ole onnistuneet luomaan maailmaa, jossa kestävän kehityksen tavoitteet ja ilmastotutkijoiden esittämät huolet olisi otettu huomioon”, kirjoittaa Meidän projekti -hankkeen ohjausryhmän puheenjohtaja Leo Stranius.

Lue lisää blogista

Euroopan sosiaalirahaston rahoittama hanke

Meidän projekti! Vapaaehtois- ja harrastustoiminnan projektit osaksi opintoja -hanke on Euroopan sosiaalirahaston rahoittama ja sitä koordinoi elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus. Lue lisätietoa rahoituksesta rakennerahastot -sivun kautta.

Tutustu rakennerahastot.fi -sivuun

Yhteistyökumppanit

Nuorten Akatemian logo.