Hoppa till innehållet

Barn- och ungdomstelefonen samt nätbrevstjänsten

Ensamhet i vardagen, psykisk ohälsa och sexualitet är bland annat ämnen som barn och ungdomar funderar kring. Ofta kan det vara lättare att diskutera känsliga ämnen anonymt och det möjliggör Barn- och ungdomstelefonen. I samtalet har barn och ungdomar möjligheten att diskutera med en vuxen om ämnen som intresserar eller tynger dem, anonymt och konfidentiellt. Diskussionen utgår alltid från barnets intressen och behov.

Barn- och ungdomstelefonen erbjuder tryggt samtalsstöd. I flera fall kan anonyma samtal vara ett första steg att sedan våga prata med en vuxen i ens närhet. Jourhavarna på Barn- och ungdomstelefonen stödjer, förmedlar hopp och lyssnar på den stödsökande. Man får ta kontakt så ofta man vill.

Det är gratis att ringa till Barn- och ungdomstelefonen. Den som tar kontakt är alltid anonym och samtalen är konfidentiella. I telefonen svarar frivilliga över 25-åriga vuxna som har genomgått Mannerheims Barnskyddsförbunds (MLL) utbildning till uppgiften.

Barn- och ungdomstelefonen betjänar på numret 0800 96 116 på svenska. Öppettiderna är må-ti kl. 14-17 och ons-to kl. 14-20.

Till Barn- och ungdomstelefonen kan man även skriva. Ibland känns saker enklare att uttrycka i text, och nätbrevstjänsten möjliggör en långvarig dialog. Barnet eller den unga kan skriva ett brev till oss konfidentiellt och anonymt när som helst på dygnet. Svar på brevet fås inom några dagar.

Klicka här för att gå till nätbrevstjänsten

Webbsidan ung.mll.fi riktar sig för barn och unga. Där finns mer information om Barn- och ungdomstelefonen samt även material med syfte att sänka tröskeln för barn och unga att våga prata om sina funderingar anonymt eller med någon i närkretsen.

Hemsidan innehåller även mycket material om kroppen, relationer, hälsa och mobbning. Texterna kan användas av både unga eller av professionella i sitt arbete med barn och unga.

Klicka här för att gå till ung.mll.fi

 

Relaterade länkar

Tillbaka till toppen