Siirry sisältöön

Lasten ja nuorten puhelin

Lasten ja nuorten puhelimeen voivat lapset ja nuoret soittaa maksutta koko maassa joka päivä. Puhelimen toisessa päässä on koulutettu vapaaehtoinen aikuinen, jolla on aikaa kuunnella.

Lasten ja nuorten puhelimessa voi kysyä tai keskustella luottamuksellisesti mistä tahansa itseä mietityttävästä asiasta. Puhelimen aikuiset päivystäjät ovat vaitiolovelvollisia. Lasten ja nuorten puhelimen puheluja ei nauhoiteta.

Lasten ja nuorten puhelin 116 111

maanantaista perjantaihin kello 14–20
lauantaisin ja sunnuntaisin kello 17–20

Lasten ja nuorten puhelin päivystää ruotsiksi numerossa 0800 96 116

maanantaista keskiviikkoon kello 14–17
torstaisin kello 17–20

Jos ääneen puhuminen tuntuu vaikealta, lapset ja nuoret voivat kirjoittaa viestin Lasten ja nuorten nettikirjepalveluun luottamuksellisesti ja nimettömänä. Kirjeeseen vastaa vapaaehtoinen, luotettava aikuinen.

Siirry Lasten ja nuorten nettikirjepalveluun

Lapset ja nuoret voivat ottaa yhteyttä MLL:n aikuiseen päivystäjään myös chatin kautta. Chat on avoinna joka päivä kello 17–20.

Lasten ja nuorten chat Nuortennetissä

Puhelin, kirjepalvelu ja chat on tarkoitettu kaikille alle 25-vuotiaille. Niihin voi ottaa yhteyttä missä tahansa asiassa, pienessä tai isossa, ilossa ja surussa.

Touko- ja kesäkuussa linja on auki joitakin päiviä. Aukeaa laajemmin elokuussa 2023.

Nuorten tukilinja tarjoaa 12–20-vuotiaille nuorille tukea joka arki-ilta klo 20–24 numerossa 116 111. Puheluihin vastaavat MLL:n ammattilaiset. Nuoren on myös mahdollista varata jatkoaikoja MLL:n työntekijän kanssa. Nuorta autetaan tilanteessaan eteenpäin ja tuetaan, kunnes hän pääsee palveluiden piiriin tai tilanne on helpottanut.

Nuorten tukilinjaan voi ottaa yhteyttä esimerkiksi:

  • nuori, joka tarvitsee apua joko juuri sillä hetkellä tai yleisesti
  • nuori, jolla on huoli itsestään tai huoli läheisestä ja se tekee olon tuskaiseksi
  • nuori, jolla on mielenterveysongelmia tai itsetuhoisia ajatuksia, ajatuksia itsemurhasta tai huoli läheisen ongelmista
  • nuori, joka ei uskalla hakea apua muualta tai jolla ei ole ketään muuta, jolle puhua
  • nuori, joka on jo palveluiden piirissä, mutta tarvitsee täydentävää tukea

Nuorten tukilinja päivystää numerossa 116 111 joka arkipäivä klo 20–24. Puhelu on täysin ilmainen eikä se näy puhelinlaskussa. Nuori voi ottaa yhteyttä nimettömästi. Puheluita ei myöskään nauhoiteta.

Lasten ja nuorten puhelimen palvelut noudattavat toiminnassaan Puhelin- ja verkkoauttamisen eettisten periaatteiden neuvottelukunnan (PuhEet) eettisiä periaatteita.

Ladattavat aineistot

Aiheeseen liittyvät

[helpful]
Takaisin ylös