Hoppa till innehållet

Barn- och ungdomstelefonen har öppet hela sommarlovet

Barn- och ungdomstelefonen som upprätthålls av Mannerheims Barnskyddsförbund fortsätter att finnas till för barn och unga även om skolorna stänger för sommaren. Barn- och ungdomstelefonen betjänar på numret 0800 96 116 under samma öppettider som tidigare; må-ons kl. 14-17 samt to kl. 17-20. Nätbrevstjänsten är öppen dygnet runt på adressen skriv.mll.fi 

Barn- och ungdomstelefonen samt nätbrevstjänsten är anonyma och gratis tjänster. Samtalen är alltid konfidentiella och besvaras av vuxna volontärer som genomgått MLL:s utbildning. 

MLL:s svenskspråkiga Barn- och ungdomstelefon samt nätbrevstjänst öppnade under våren 2020 och samtalsmängden har sedan dess ökat i jämn takt. Under det första hela verksamhetsåret 2021 besvarades närmare 1800 kontakter, vilket visar att barn har behov av att samtala med trygga vuxna om det man funderar kring. Att Barn- och ungdomstelefonen välkomnar alla sorters samtal har nått ut till barn och unga och resulterat i att barn vågat samtala om olika ämnen på sina egna sätt för att få svar på sina frågor eller utlopp för sina tankar och känslor.  

I Barn- och ungdomstelefonen behöver ett barn aldrig bedöma ifall deras ärende är tillräckligt viktigt för att berättas. 

“Oavsett om ett samtal handlar om hobbyer eller psykiskt illamående eller om ämnet framförs på allvar eller skoj är samtalen lika värdefulla och välkomna i Barn- och ungdomstelefonen”, berättar jourkoordinator Sofie Railila.  

Barn och unga använder tjänsten för att berätta eller fråga om saker som intresserar eller tynger dem. Under det gångna året har barn och unga själva speciellt lyft upp ämnen som ensamhet, psykisk ohälsa, relationer samt frågor gällande sex och sexualitet till diskussion både i samtalen och breven.  

Mer om Barn- och ungdomstelefonen kan även läsas på ung.mll.fi   

Mer information
Jourkoordinator Sofie Railila sofie.railila (a) mll.fi, p. 050 401 2607
Kommunikationschef Maria Gnosspelius, maria.gnosspelius(a)mll.fi, p. 050 4289 498 

 

Aiheeseen liittyvät

Mannerheim barnskyddsförbundets tjänster på svenska

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Tillbaka till toppen