Stöd och hjälp

Telefon för barn och unga

Telefon och nätet för barn och unga finns för att barn och ungdomar skall kunna få kontakt med en vuxen. Det finns saker som man inte vill eller inte känner att det är lätt tala om. Ibland behövs någon som bara lyssnar, eller någon som kan svara på frågor. Någon som man kan prata med eller skriva till anonymt och som har tystnadsplikt. Barnen ringer telefonen gratis varje dag året om. Telefonen dejourerar på numret 116 111 måndag till fredag klockan 14–20 samt lördag och söndag klockan 17–20.

Klicka här för mer information om telefon för barn och unga

Föräldratelefonen

Har du bekymmer med ditt föräldraskap, vill du diskutera konfidentiellt med en annan förälder? Du kan skriva till föräldranätet om alla vardagens frågor och tankar samt kommentarer kring föräldraskap och barnuppfostran. Du kan även ringa föräldratelefonen och tala konfidentiellt med en annan förälder. Föräldratelefonen svarar på numret 0800 92277 måndagar klockan 10–13 och 17–20, tisdagar klockan 10–13 och 17–20, onsdagar klockan 10–13 och torsdagar klockan 14–20. Samtalet är kostnadsfri. Vi kan inte garantera service på svenska.

Kortvarig barnvaktshjälp

Ska du åka på kort arbetsresa, har ditt barn insjuknat eller vill du bara ha en stund för dig själv? Mannerheims Barnskyddsförbund erbjuder kortvarig hjälp med vård av barn i hemmet under alla tider av dygnet, även under veckoslut.

Klicka här för att läsa mer om barnvaktshjälp

Nuortennetti

Att vara ung är både underbart och tungt. För unga har Mannerheims Barnskyddsförbund en egen webbplats Nuortennetti, som innehåller information om bland annat mobbning, alkohol, sömn och sällskapande. Dessutom kan man på Nuortennetti läsa andra ungas storyn och skriva sina egna. Webbplatsen Nuortennetti är finskspråkig.

Klicka här för att gå till Nuortennetti