Hoppa till innehållet
Hyvä Joulumieli -keräyksen kuva, EI saa käyttää muussa yhteydessä.

Insamlingen Jul i Sinnet överskred målen – fler matpresentkort delades ut än planerat

Finländarnas vilja att hjälpa växer i svåra situationer. Insamlingen Jul i Sinnet, som ordnats för att glädja mindre bemedlade barnfamiljer i Finland, överskred målen. Tack vare donationerna kunde Finlands Röda Kors och Mannerheims barnskyddsförbund dela ut 4 000 fler matpresentkort än planerat.

– Coronapandemin skapade ytterst exceptionella omständigheter för insamlingen Jul i Sinnet i år. Därför är vi jätteglada över att vi fick mer donationer än väntat och kunde dela ut fler matpresentkort än vi ursprungligen planerat, berättar MLL:s generalsekreterare Milla Kalliomaa.

Målet med insamlingen Jul i Sinnet var att dela ut 21 000 matpresentkort till barnfamiljer som råkat i ekonomiska svårigheter. I år blev det slutligen möjligt att dela ut totalt 25 000 presentkort.

– På grund av coronakrisen behöver fler familjer hjälp i år. Därför är det fint att vi kunde bidra till julstämningen i så här många familjer. De som fått ett kort berättar att gåvan väcker tacksamhet och glädje hos dem. Att vi kunde överskrida målet väckte samma känslor också hos arrangörerna, säger FRK:s generalsekreterare Kristiina Kumpula.

I år deltog åter många privatpersoner och flera hundra företag i insamlingen.

– Vi vill tacka varje donator som kom med i insamlingen Jul i Sinnet. Varje gåva har varit viktig och gett glädje till en familj som drabbats av svårigheter, konstaterar Kalliomaa.

Insamlingen Jul i Sinnet började den 19 november och slutar på julafton. MLL och FRK ordnar insamlingen i samarbete med YLE nu för tjugofjärde gången. Som partner i insamlingen medverkar Lidl, S-gruppen och Kesko. Med intäkterna från insamlingen donerades matpresentkort värda 50 euro till mindre bemedlade familjer i Finland.

Mer information
Informatör Eveliina Kutila, eveliina.kutila(a)mll.fi, tfn  040 580 2393
Organisationschef Arja-Liisa Mauno, arja-liisa.mauno(a)mll.fi, tfn 040 584 5176
Koordinator för socialt välmående Maaret Alaranta, maaret.alaranta(a)punainenristi.fi, tfn 040 358 3257

Aiheeseen liittyvät

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Tillbaka till toppen