Hoppa till innehållet

Arbetsgruppen i Kajana 2019

I skolfredsarbetsgruppen i Kajana ingår elever från Lehtikankaan koulu, Kajaanin keskuskoulu, Kajaanin lyseoa, Kajanalands yrkesinstitut och Kajaanin lukio. Som svensk skola har Zachariasskolan i Nykarleby medverkat.

Eleverna har planerat månatliga uppgifter för läsåret 2019–2020.

I september uppmuntras alla att göra självtestet “Hurdan är du som hjälpare?”. Syftet med testet är att reflektera över hur man skulle handla i olika situationer i vilka någon behöver hjälp.

Gör testet

Temat för oktober är mobbning på sociala medier. Färdiga övningar för behandling av temat har utarbetats för var och en av månadens veckor.

Bekanta dig med övningarna

Temat för november är hövlighet. Vecka 47 har utsetts till hövlighetsveckan, för vilken en färdig affischmall har skapats som veckans undervisningsmaterial.

Se affischen

Temat för december är gemenskap. Det finns många små och vardagliga metoder för att stärka gemenskapskänslan.

Läs tipsen

I januari står välbefinnandet i centrum! Eleverna har sammanställt en lista över tips på hur man i skolan kan fästa uppmärksamhet vid fysisk aktivitet, hälsa och andra faktorer som är viktiga för att man ska må bra.

Läs listan

Temat för februari är ”För att ingen ska lämnas ensam”. Testa till exempel kompisbänken eller att lägga undan telefonerna!

Läs mer

I mars är det dags för testet ”Hurdan är du som hjälpare?”. Vad gör du om en klasskamrat behöver hjälp?

Testa din hjälparförmåga

I april diskuteras skolgångsfärdigheter, och hela klassen utmanas att utveckla dessa. Testa övningen som eleverna hittat på!

Läs mer om övningen

I maj ordnas matsvinnsveckorna (4–15.5.2020), som har i syfte att uppmärksamma de mängder mat som kastas bort på skolan. Eleverna har skapat en kampanjaffisch för veckorna.

Mer information

Mer information

Tillbaka till toppen