Siirry sisältöön
Nimetön

Poika heräillyt nyt pari viikkoa joka yö, joko painajaisuniin tai ”itsestään”. Välillä kertoo että joku asia pelottaa, mutta aina ei syytä. Tulee vanhempien väliin nukkumaan…Ei muu paikka kelpaa. Onko tämä joku kehitysvaihe, että on herkempi?

Nimetön

Hei

10-vuotiaan käsityskyky on vielä rajallinen, mitä tulee omiin tunteisiin, kuten ihastumisiin ja pelkoihin. Minullakin on välillä vaikeuksia pysyä kartalla, kun 10-vuotias poikani nukkuu toisinaan huonosti, mutta koska meillä on nukkumaanmenorutiinit ja juttelemme joka päivä kaikenlaisista koulupäivän aikana tapahtuneista asioista, on paljastunut, että luokalle on tullut uusi tyttö, joka on ikäisekseen varsin kehittynyt ja monen pojan ”salainen” ihailun kohde. Sitä juttua, kuka on töninyt ketäkin ja mikä ruumiinosa on osunut mihinkin riittää iltamyöhään asti – eivätkä kaikki poikaa askarruttavat mielikuvat ole pelkästään mukavia, vaan jopa pelottavia ja ahdistavia. Pienellä 10-vuotiaalla pojalla ei vielä ole selkeää käsitystä, mitä seksuaalisuus yleensä on: onko se turvallista/sallittua mm., ja sen takia mielikuvat tulevat uniinkin ja häiritsevät keskittymiskykyä.

En tiedä, voisiko teillä kysymys olla vastaavanlaisesta ilmiöstä, muka joka tapauksessa rohkaisen olemaan läsnä pojan kertoessa päivän tapahtumista. Yleensä johtolangat löytyvät sieltä.

Vastaa aiheeseen: 10-vuotiaan yöheräily

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös