Siirry sisältöön

Ammattilaisille

Ammattilaissivuilta löydät tietoa yhteistyöstämme koulujen, kasvatusalan ammattilaisten ja neuvoloiden kanssa.

Kouluille ja oppilaitoksille

Täältä löytyvät koulujen ja opettajien sisällöt kuten tukioppilasaineistot.

Ammattilaisten aineistot

Täältä löydät kootusti MLL:n materiaaleja koulujen, neuvoloiden ja varhaiskasvatuksen ammattilaisten tueksi.

Mikä nuoria nyt puhututtaa?

MLL:n Nuortennetissä nuorilla on oma keskustelupalstansa, jossa he voivat keskustella, mistä aiheesta tahansa. Olivatpa ne sitten suruja tai iloja. Helmikuussa nuoria eniten puhututtivat seksi ja seksuaalisuus, ihmissuhteet, mieli ja keho sekä kiusaaminen.

Nuortennetti voitti Opetushallituksen Suomen parhaat osallistajat -palkinnon alkuvuodesta!

Tervetuloa Nuortennettiin

Tukioppilastoiminnalla ehkäistään kiusaamista

Monen vuoden positiivinen kehitys, joka koski kiusaamista, on pysähtynyt. Kouluissa laaditaan kiusaamisen vastaisia suunnitelmia ja pohditaan, kuinka ongelmaan saataisiin pysyvä muutos. MLL:n tukioppilastoiminnalla on tähän paljon annettavaa.

Jotta kouluissa voitaisiin aidosti puhua kiusaamisen vastaisesta toimintakulttuurista, on oppilaat otettava mukaan kiusaamisen vastaiseen työhön. 

Lue blogiteksti

Aikaseikkailu tarjoaa tulevaisuustaitoja alakouluun

Mitä, jos lapset seikkailisivat tulevaisuudessa ja muuttaisivat maailmaa? Aikaseikkailu on valmis maksuton kokonaisuus. Se tarjoaa koululle puitteet pelillisen ja hauskan kerhon, valinnaisen tai monialaisen oppimiskokonaisuuden järjestämiseen 3.–4.-luokkalaisille. Vetäjänä toimii joku koulun aikuisista, kuten opettaja, koulunkäynninohjaaja tai kuraattori.

Videolla pääset kurkistamaan Aikaseikkailu materiaaleihin. Materiaalit ovat kouluille maksuttomia. Ilmoittaudu järjestäjäksi ja saat lisätietoa.

Lue lisää Aikaseikkailusta

Alakoulun kummioppilastoimintaan uusia eväitä!

Tiesitkö, että meiltä löytyy Kummioppilastoiminnan opas, jonka avulla voit kouluttaa 5. ja 6. -luokkalaiset toimimaan pienten oppilaiden kummeina? Uudessa oppaassa on nyt myös osio kiusaamisen ehkäisystä kummioppilastoiminnan keinoin. Opas on tarkoitettu kummioppilaita ohjaaville opettajille.

Oppaan tavoitteena on kannustaa kouluja järjestämään oppilaille riittävä koulutus kummioppilaana toimimiseen. 

Tutustu oppaaseen

Ammattilaisten aamukahvit

Ammattilaisten aamukahveilla tarjoamme kerran kuussa puolen tunnin napakan tietoiskun tai minikoulutuksen. Aamukahvit ovat avoimia kaikille lasten, nuorten ja perheiden kanssa työskenteleville.

Seuraavat aamukahvit järjestetään perjantaina 31.3. ja aiheena on Lasten ja nuorten puhelin ja chat matalan kynnyksen tuen tarjoajana, Anna Weckström, MLL

Tutustu ja ilmoittaudu aamukahveille

Zekki - Miten sulla menee?

Zekki on lyhyt testi, jonka avulla nuori voi tarkastella elämäntilannettaan ja saada tietoa ja ehdotuksia hänelle sopivista tukipalveluista. Zekki kokoaa yhteen järjestöjen ja kuntien nuorille suunnatut tukipalvelut ja tarjoaa mahdollisuuden ottaa suoraan yhteyttä palveluihin.

European Innovation Council valitsi Zekin vuonna 2021 parhaaksi eurooppalaiseksi sosiaaliseksi innovaatioksi.

Hyödynnä Zekkiä ammattilaistyössä

Tue lasten ja nuorten auttamistyötä. Auta meitä vastaamaan.

Olisiko MLL teidän koulunne taksvärkki eli päivätyökeräyskohde tänä vuonna? Tulkaa mukaan päivätyökeräykseen Lasten ja Nuorten puhelimen ja chatin tukemiseksi, sillä jokainen lapsi ja nuori tarvitsee jonkun, joka kuuntelee. Päivätyökeräys on maksuttoman Lasten ja nuorten puhelimen tärkeä rahoituskanava. Viime vuoden yleisin yhteydenotto oli yksinäisyys.

Tutustu ohjeistukseen, kuinka koulu voi osallistua päivätyökeräykseen.

Lisätietoja päivätyökeräyksestä

Tehtäväkortti: Seikkaile ajassa

Tulevaisuuspäivää vietetään 17.3.2023. Verkkotehtävien avulla harjoitellaan menneisyyden, nykyhetken ja tulevaisuuden tarkastelua. Samalla voidaan keskustella kestävästä kehityksestä, keksinnöistä sekä media- ja tulevaisuustaidoista. Tehtävät soveltuvat 3-6 vuosiluokille.

Tehtäväkortti: Seikkaile ajassa

Puhuja vanhempainiltaan, kouluttaja mediakasvatukseen?

MLL:n valtakunnallinen nuorisotyön kouluttajaverkosto on koulujen, vanhempainyhdistysten ja muiden tahojen hyödynnettävissä kohtuullista korvausta vastaan. Kouluttajat pitävät koulutuksia esimerkiksi kummi- ja tukioppilaille, mediakasvatusoppitunteja ala- ja yläkouluissa sekä vanhempainiltoja esim. kiusaamisen ehkäisyyn ja mediakasvatukseen liittyen.

Tiedustele kouluttajaa

Anna lahja lapsille

Lahjoittamalla tuet MLL:n työtä ja annat lapsille lahjan, jonka arvo kestää läpi elämän.

Takaisin ylös