Siirry sisältöön

Ammattilaisille

Ammattilaissivuilta löydät tietoa yhteistyöstämme koulujen, kasvatusalan ammattilaisten ja neuvoloiden kanssa.

Kouluille ja oppilaitoksille

Täältä löytyvät koulujen ja opettajien sisällöt kuten tukioppilasaineistot.

Ammattilaisten aineistot

Täältä löydät kootusti MLL:n materiaaleja koulujen, neuvoloiden ja varhaiskasvatuksen ammattilaisten tueksi.

Tue lasten ja nuorten auttamistyötä koululuokan kanssa

Olisiko MLL teidän koulunne taksvärkki- eli päivätyökeräyskohde tänä vuonna? Taksvärkin järjestämällä voitte tukea MLL:n Lasten ja nuorten puhelinta ja chattia, joka tarjoaa ilmaista ja luottamuksellista kuunteluapua ja tukea lapsille ja nuorille vuoden jokaisena päivänä. Päivätyökeräys on maksuttoman Lasten ja nuorten puhelimen tärkeä rahoituskanava.

Lisätietoja päivätyökeräyksestä

Uutiskirjeet kouluille, oppilaitoksille ja nuorisotyölle

Uutiskirjeemme sisältävät ajankohtaista tietoa uusimmista materiaaleista, koulutuksista sekä ajankohtaisia kuulumisia.

Nyt tilattavissa myös Nuorisotyön uutiskirje!

Tilaa uutiskirjeitä

Puhuja vanhempainiltaan, kouluttaja mediakasvatukseen?

MLL:n valtakunnallinen nuorisotyön kouluttajaverkosto on koulujen, vanhempainyhdistysten ja muiden tahojen hyödynnettävissä kohtuullista korvausta vastaan. Kouluttajat pitävät koulutuksia esimerkiksi kummi- ja tukioppilaille, mediakasvatusoppitunteja ala- ja yläkouluissa sekä vanhempainiltoja esim. kiusaamisen ehkäisyyn ja mediakasvatukseen liittyen.

Tiedustele kouluttajaa

Mikä nuoria nyt puhututtaa?

Samaan aikaan kuin muissa Pohjoismaissa monet nettikeskustelupalstat kuihtuvat ja niiden ylläpito lopetetaan suosion laskettua, MLL:n Nuortennetin keskustelupalsta on viimeisen vuoden aikana kasvanut häkellyttävästi ja pelkästään kesä- ja heinäkuun aikana viestejä julkaistiin yli 2000 kappaletta.

Mikä on Nuortennetin vetovoima? Mikä saa nuoret palaamaan kanaviimme yhä uudestaan?

Lue lisää Nuortennetin yhteisöstä

Ammattilaisten aamukahvit

Ammattilaisten aamukahveilla tarjoamme kerran kuussa puolen tunnin napakan tietoiskun tai minikoulutuksen. Aamukahvit ovat avoimia kaikille lasten, nuorten ja perheiden kanssa työskenteleville.

Ammattilaisten aamukahvit jatkuvat jälleen syksyllä. Ilmoittaudu postituslistalle, jotta saat sähköpostiisi tiedon seuraavista aamukahveista.

Tutustu ja ilmoittaudu aamukahveille

Tukioppilastoiminnalla ehkäistään kiusaamista

Monen vuoden positiivinen kehitys, joka koski kiusaamista, on pysähtynyt. Kouluissa laaditaan kiusaamisen vastaisia suunnitelmia ja pohditaan, kuinka ongelmaan saataisiin pysyvä muutos. MLL:n tukioppilastoiminnalla on tähän paljon annettavaa.

Jotta kouluissa voitaisiin aidosti puhua kiusaamisen vastaisesta toimintakulttuurista, on oppilaat otettava mukaan kiusaamisen vastaiseen työhön.

Lue blogiteksti

Aikaseikkailu tarjoaa tulevaisuustaitoja alakouluun

Mitä, jos lapset seikkailisivat tulevaisuudessa ja muuttaisivat maailmaa? Aikaseikkailu on valmis maksuton kokonaisuus. Se tarjoaa koululle puitteet pelillisen ja hauskan kerhon, valinnaisen tai monialaisen oppimiskokonaisuuden järjestämiseen 3.–4.-luokkalaisille. Vetäjänä toimii joku koulun aikuisista, kuten opettaja, koulunkäynninohjaaja tai kuraattori.

Videolla pääset kurkistamaan Aikaseikkailun materiaaleihin. Materiaalit ovat kouluille maksuttomia. Ilmoittaudu järjestäjäksi ja saat lisätietoa.

Lue lisää Aikaseikkailusta

Alakoulun kummioppilastoimintaan uusia eväitä!

Tiesitkö, että meiltä löytyy Kummioppilastoiminnan opas, jonka avulla voit kouluttaa 5. ja 6. -luokkalaiset toimimaan pienten oppilaiden kummeina? Uudessa oppaassa on nyt myös osio kiusaamisen ehkäisystä kummioppilastoiminnan keinoin. Opas on tarkoitettu kummioppilaita ohjaaville opettajille.

Oppaan tavoitteena on kannustaa kouluja järjestämään oppilaille riittävä koulutus kummioppilaana toimimiseen.

Tutustu oppaaseen

Tehtäväkortti: Soften

Harjoitellaan pareittain kuuntelemista ja huomataan kuuntelemisen merkitys sekä koetaan, miltä tuntuu tulla kuulluksi. Harjoitus soveltuu 5-9-luokille, toiselle asteelle ja nuorisotyöhön.

Tehtäväkortti: Soften-harjoitus

Zekki - Miten sulla menee?

Zekki on lyhyt testi, jonka avulla nuori voi tarkastella elämäntilannettaan ja saada tietoa ja ehdotuksia hänelle sopivista tukipalveluista. Zekki kokoaa yhteen järjestöjen ja kuntien nuorille suunnatut tukipalvelut ja tarjoaa mahdollisuuden ottaa suoraan yhteyttä palveluihin.

European Innovation Council valitsi Zekin vuonna 2021 parhaaksi eurooppalaiseksi sosiaaliseksi innovaatioksi.

Hyödynnä Zekkiä ammattilaistyössä

Auta kiusattuja!

Kiusaaminen, seurasta poissulkeminen ja yksin jättäminen tuntuvat lapsesta musertavalta ja voivat varjostaa elämää pitkälle aikuisikään.

Sinä voit auttaa. Lahjoita nyt!

Takaisin ylös